Hlavní obsah

Autoři filmu o Olze Hepnarové natáčejí nový snímek

Foto: Záběr z filmu Já, Olga Hepnarová

Já, Olga Hepnarová.

Reklama

Autoři filmu Já, Olga Hepnarová, který sklidil ocenění v tuzemsku i zahraničí, začali natáčet nový film Nikdo mě nemá rád.

Článek

„Film o ženě, která ztratila svoji jedinou životní lásku, podpořil Státní fond kinematografie pěti miliony korun a uvedení do kin je v plánu na léto 2023,“ za distribuční společnost Bontonfilm informoval Lukáš Vedral.

Melodrama Nikdo mě nemá rád vzniká v mezinárodní koprodukci producentů z Česka, Slovenska, Francie a Švýcarska, s mezinárodním obsazením a za podpory filmového festivalu v Berlíně.

Podobně jako Já, Olga Hepnarová také Nikdo mě nemá rád bude podle tvůrců vizuálně a autorsky výrazným snímkem o lidech, kteří každý svým způsobem nezapadají do společnosti. Hlavní hrdinkou je osamocená Sára, která se nečekaně zamiluje do tajemného muže. Ani jeden z nich ovšem nesplňuje představy okolí a jejich vzájemný vztah se stane nepřijatelným.

„Oba hlavní hrdinové, Sára i Martin, se od okolí odlišují. Navzdory tomu a navzdory svým pochybám jsou ale silnými osobnostmi a nevzdávají se lacino. Jejich úsilí o štěstí přesahuje běžnou každodennost,“ uvedl jeden z dvojice režisérů Tomáš Weinreb.

Výrazným inspiračním zdrojem scénáře Nikdo mě nemá rád bylo klasické řecké drama Antigona. „Už od počátku jsme ale chtěli, aby se děj odehrával v současnosti,“ doplnil druhý z režisérů Petr Kazda.. „Napsali jsme příběh, ve kterém chceme ukázat, že život nelze chápat a vnímat jen rozumově a pragmaticky, protože ve všem, co se kolem nás děje, může být skryt nějaký objev nebo otřesná pravda,“ dodal.

V hlavních rolích se představí slovenská herečka Rebeka Poláková a litevský herec Mantas Zemleckas. Dále hrají Miroslav Hanuš, Hana Vágnerová a také Barbora Bobulová, známá z pohádky Nesmrtelná teta, která poté hrála v Itálii, kde získala několik cen.

„S Olgou Hepnarovou Petr s Tomášem debutovali v Berlíně a zahajovali sekci Berlinale Panorama, festival nás pak s naším novým projektem podpořil v industry sekci ve fázi vývoje výběrem na Copro-market 2018. I teď se zajímají, jak práce pokračuje a jak se film vyvíjí,“ uvedl producent Vojtěch Frič. Berlinale podle něj dlouhodobě sleduje výrazné autory, kteří debutovali na jejich akci.

Reklama

Doporučované