Hlavní obsah

Autorka kampaně #prsakoule má nový plán na příští rok

Po prsou, koulích a srdci se Loono chce věnovat sexuálně přenosným nemocem, závislostem nebo duševnímu zdraví.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Když se teprve 22letá studentka medicíny dozvěděla, že má zhoubný nádor vaječníku, asi by ji nenapadlo, že o pár let později bude řídit úspěšnou neziskovku, díky které si už více než 40 lidí zachránilo život. Podle Kateřiny Vackové, Loono uspělo i proto, že není závislé na příspěvcích a umí si na sebe ze značné části vydělat samo.

Článek

Cílem neziskové společnosti Loono je ukázat veřejnosti, že by prevence měla mít místo v životě každého z nás. Proto má v několika městech České republiky už 150 mladých mediků, kteří na workshopech ve firmách, školách nebo třeba i festivalech školí veřejnost. Přes 44 tisíc lidí tak naučili samovyšetřovat prsa, varlata a porozumět případným zdravotním komplikacím.

Loono se podařilo oslovit většinu mladých lidí i díky chytlavým kampaním: „Abyste oslovili cílovou skupinu, musíte mluvit jejich řečí. Proto o varlatech mluvíme jako o koulích a o ňadrech jako o prsou. Říkáme tomu stejně jako mladí lidé, a proto nám tak rozumí,“ vysvětluje Kateřina Vacková.

Témata, o kterých je třeba ve společnosti více mluvit, ale rozhodně ještě Loono nevyčerpalo. V příštím roce se bude tým mladých mediků věnovat buď prevenci sexuálně přenosných nemocí, závislostem, nebo duševním poruchám. A v plánu je rozšířit působnost i ve světě.

Aby byla neziskovka úspěšná, musíme ji brát jako firmu. Nemůžeme být odkázaní na dotace a dary, říká Kateřina Vacková z Loono.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

Kateřina Vacková v pořadu #Byznys Anity Baselové prozradila, jakým způsobem lze financovat neziskovku v Česku i jaké plány má s Loono do budoucna, pusťte si celý pořad nad článkem.

Nevíte, jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE. Nebo se na ni můžete podívat online.

Pořad Byznys

Magazín o byznysu a s byznysmeny vysíláme každý všední den ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15). Najdete ho také na webu Televize Seznam.

Reklama

Doporučované