Hlavní obsah

Na dno Orlické přehrady se potápějí záchranáři. Pátrají po bruslaři, který se zřejmě utopil

„Jde o náročnou akci, policisté budou prohledávat větší plochu dna Orlické přehrady,” popsala mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na Orlické přehradě se v sobotu probořil led se třemi bruslaři. Jeden z nich se pravděpodobně utopil. Záchranáři dnes dopoledne po něm znovu pátrají. Jde zřejmě o 38letého muže z Kolínska, který se nevrátil domů.

Článek

Policejní potápěči dnes pokračují v pátrání po muži, který se v sobotu odpoledne propadl při bruslení na Orlické přehradě do vody. Patrně se jedná o osmatřicetiletého muže z Kolínska, který se nevrátil domů. V sobotu vyrazil na bruslení na Orlickou přehradu. Led se s ním prolomil poblíž Žďákovského mostu. Seznam Zprávám to řekla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

„Jde o náročnou akci, je nízká teplota a navíc se jedná o velkou plochu, protože k prolomení došlo ve větší vzdálenosti od břehu. Policisté budou prohledávat větší plochu dna Orlické přehrady.”

Na Orlické přehradě se v sobotu propadl led se třemi bruslaři. Dva z nich vytáhli členové integračního záchranného sboru z vody. Po třetím pátrali marně v sobotu i dnes. „V souvislosti s touto tragédií důrazně varujeme občany, aby v těchto dnech nevstupovali na zamrzlé vodní plochy. Led není již dostatečně pevný,” řekla Uhlířová.

Reklama

Doporučované