Hlavní obsah

Až tady nebudu, něco po mně zůstane, říká o svém „Banánu“ Petr Korbel

Petr Korbel prozrazuje podrobnosti ze svého nejen sportovního života.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Nejsem Jarda Jágr stolního tenisu,“ směje se přirovnání s hokejovou legendou Petr Korbel. Sám je ovšem také legendou – u nás ne tak populárního stolního tenisu. Přirovnání je ale v některých ohledech na místě – podobný věk, oba byli na pěti olympiádách a oba jsou stále aktivními hráči. „Rozdíl vidím minimálně v tom, že Jarda má zlatou z Nagana a taky stav na našich účtech bude trochu jiný,“ vyvrací tato srovnání Korbel.

Článek

Život profesionálního sportovce je náročný – fyzicky, ale i psychicky. Velkou část života úspěšní hráči tráví mimo domov, často i samotný domov mají v zahraničí. „Působil jsem ve Francii, tam jsem byl rok. Pak jsem přešel do Německa, kde jsem strávil podstatnou část té kariéry a dvě sezóny jsem ještě hrál v Belgii. Musím zmínit i Japonsko, kde jsem sice nehrál za žádný klub, ale hrál jsem tam turnaje. A asi to hrálo roli i v rozpadu mého prvního manželství. Došlo tam k bodu, kdy moje tehdejší žena už chtěla zpátky do Čech a já měl ještě zahraniční angažmá,“ popisuje úskalí života sportovce.

Každý sportovec se chce podívat aspoň na jednu olympiádu, mně se povedlo dostat se na pět, vzpomíná Petr Korbel.

Moje místa: Petr Korbel.Video: Seznam Zprávy

V zahraničí je stolní tenis daleko populárnější než u nás. Také Petr Korbel je v některých zemích doslova celebritou, v Česku jej znají spíše lidé, kteří se o sport skutečně zajímají. V Asii o něm vyšly publikace, v nichž se rozebírá úder, který vymyslel a který jej proslavil. „Byl jsem překvapený, když jsem tam jednou přijel a viděl tam knihu s mýma fotkama, ve které podrobně rozebírali, jak hraji ten svůj Banán. Dnes se tomu úderu říká Chiquita,“ usmívá se. „Až tady jednou nebudu, tak tady po mně aspoň něco zůstane,“ dodává vesele.

Dnes ještě stále občas nastupuje v extralize, ale hlavně se věnuje obchodu. „Měl jsem štěstí, že jsem hrál tak dlouho v zahraničí. Ty výdělky se nedají srovnat třeba s hokejem, ale můžu říct, že mě stolní tenis zajistil,“ svěřuje se Petr Korbel.

Další podrobnosti ze života žijící legendy stolního tenisu se dozvíte v pořadu Intimní zpovědi.

Otevřený rozhovor si pusťte ve videu nahoře.

Pořad Intimní zpovědi vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:30.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Doporučované