Hlavní obsah

Až třikrát rychlejší nabíjení smartphonu. Samsung prý brzy představí revoluční novinku

Chytrý telefon poháněný novou technologií grafenových baterií umožní vlastníkům nabít chytrý telefon už za 30 minut.

Reklama

Grafen. Materiál budoucnosti, který najde využití v mnoha oblastech lidské činnosti. Jednou z nich budou právě smartphony. Tato tenká forma uhlíku s grafitovou strukturou je údajně nejpevnější materiál na světě s dobrou elektrickou vodivostí, s jeho použitím se počítá mimo jiné i v bateriích mobilních telefonů.

Článek

Korejská společnost Samsung na vývoji grafenové baterie pracuje už několik let. Plánuje ji uvést na trh možná už příští rok. Nový chytrý telefon poháněný právě touto novou technologií grafenových baterií umožní vlastníkům nabít chytrý telefon už za 30 minut.

A v čem budou grafenové baterie lepší než Li-Ion? Podle odborníků budou nejen rychlejší, ale také trvanlivější. Nový typ baterie má zlepšit ukládání energie a výrazně urychlit nabíjení. Dnešní smartphony napájené tradičními lithium-iontovými bateriemi se obvykle mohou plně nabít přibližně za hodinu a půl.

Firma Samsung si první patenty grafenových baterií nechala zaregistrovat už v roce 2017. Na konci loňského roku se objevily první informace o tom, že vývoj baterií je prakticky hotov.

Projevit by se tak měla nejen rychlost nabíjení, zvýšená trvanlivost, ale i samotná výdrž. Podle dřívějších zpráv by měly mít nové akumulátory od Samsungu až o 45 % vyšší kapacitu při zachování rozměrů současných Li-Ion článků.

Reklama

Doporučované