Hlavní obsah

B/V vinařství získalo na soutěži v Madridu velkou zlatou medaili

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Jednu velkou zlatou medaili, 15 zlatých a 12 stříbrných medailí získali moravští vinaři na letošním ročníku soutěže Bacchus Madrid.

Článek

Největší úspěch mělo B/V vinařství se svým Ryzlinkem rýnským pozdní sběr ročníku 2017, za který získalo jednu z dvaatřiceti udělených velkých zlatých medailí. V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast vinařů na zahraničních soutěžích finančně podporuje.

V letošním ročníku odborná porota hodnotila 1691 vzorků z 21 zemí světa. „B\V vinařství svůj skvělý úspěch doplnilo o dalších sedm zlatých a čtyři stříbrné medaile. Dvě zlaté medaile si ze španělské metropole odváží Znovín Znojmo, po jedné zlaté medaili obdržel Gotberg, Nové Vinařství, Vinařství Lahofer, Štěpán Maňák a Sonberk,“ uvedl Mirek Majer ze společnosti Davinus, která účast na soutěži organizačně zajišťovala.

Česká republika byla na letošním ročníku po Španělsku, Mexiku a Slovensku čtvrtou nejhojněji zastoupenou zemí se 75 vzorky. Kromě vín získal ocenění také hlavní enolog (odborník na víno) B/V vinařství Jiří Toman, který byl oceněn jako nejlepší enolog tichých vín díky nejlepší kolekci vín a zároveň nejlépe hodnocenému vínu České republiky, kterým se stal právě Ryzlink rýnský 2017 pozdní sběr.

Soutěž Bacchus Madrid je jednou nejvýznamnějších vinařských akcí ve Španělsku. Pravidelně ji pořádá Unie španělských degustátorů pod patronátem Mezinárodní organizace pro révu a víno (OIV). Letošní ročník byl devatenáctý.

Reklama

Související témata:

Doporučované