Hlavní obsah

Dvacet minut v ledu, pak přijde smrt. Herečka Kronerová kvůli filmu propadla otužování

Herečka Zuzana Kronerová nejen o tom, jak se naučila otužovat se.Video: Renata Kalenská

 

Reklama

Rozhovor se Zuzanou Kronerovou jsme natočili na konci září 2017. Po úspěchu filmu na Českých lvech vám jej znovu nabízíme.

Článek

Film Bába z ledu změnil Zuzaně Kronerové život. Ona, odjakživa zimomřivá, se musela začít otužovat. Nejprve se prý snažila Bohdana Slámu přesvědčit, aby „pro film vymyslel jiný sport“, nakonec se ale sama do tohoto extrémního sportu zamilovala a zůstala u něj. „Je to úžasná euforie. Zvlášť na podzim. Člověk vyjde z vody a má úžasný pocit radosti a životní energie,“ popisuje Kronerová.

V zimě je to prý o trochu více zvláštní disciplína. „Když je minus dvacet a vejdete do třístupňové vody, je to vlastně teplé. Když pak vylezete, je to jako byste utírali cizí předmět. Kůže je úplně necitlivá,“ říká herečka s tím, že limit na takové koupání v zimě je dvacet minut – potom nastává smrt.

Zuzana Kronerová byla hostem Výzvy Seznamu na sklonku září 2017. Proto mluví třeba i o tom, jak ji těší, že byl snímek vybrán, aby reprezentoval českou kinematografii na 90. ročníku americké Akademie filmového umění a věd. Dnes již víme, že film do užší nominace nepostoupil. 

Reklama

Související témata:

Doporučované