Hlavní obsah

Babička se mnou jezdila i na školy v přírodě, pak jsem si všechno vynahradila, vzpomíná Jitka Sedláčková

Jsem Středoevropanka, vysvětluje herečka Jitka Sedláčková v bonusu k pořadu Moje místa vazby na Polsko, NDR a Ukrajinu.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

V pořadu Moje místa herečka Jitka Sedláčková hodně mluví o mamince, babičce a synovi. Nejde jen o příjemné vzpomínky.

Článek

Mezi Jitčina osudová místa patří Michle a Nusle. Před základní školou Mendíků vzpomíná, jak až do páté třídy pro ni chodila babička. „Všichni šli do cukrárny, já musela s babičkou. Babička se mnou jezdila i na školy v přírodě. A tamhle je Sokol. Tam jsem chodila cvičit… S babičkou,“ směje se Jitka. Když pro ni nepřišla babička, přijela maminka. Trabantem. Proč ji Jitka nutila, aby stála za rohem?

Na druhém stupni už maminka povolila, že Jitka může chodit domů sama. „Všechno jsem si vynahradila. Chodili jsme do parku Jezerka, dodnes když v Divadle na Jezerce čekáme na vystoupení, koukám se z okna na altánek naproti a kolegům říkám, že tamhle jsem si hrála a učila jsem se tam kouřit, takže mám největší právo tady hrát,“ směje se Jitka.

Právě zdejší principál Jan Hrušínský jí dal šanci, když dostala výpověď z Divadla Pod Palmovkou „pro nadbytečnost“. Dnes tu Jitka hraje v diváckých hitech Saturnin, Poslední aristokratka a především v komedii Je úchvatná! hraje „nejhorší zpěvačku na světě“, kterou ve filmu ztvárnila Meryl Streepová. Pokud chcete na toto představení vyhrát vstupenky, sledujte sociální sítě Televize Seznam.

V bonusu k pořadu Moje místa se dále dozvíte, proč se Jitka cítí být Středoevropankou, jaké vazby má na Ukrajinu a proč vtipkuje, že DNA nádherné babičky jí pokazil otec – kterého navíc prakticky neznala, protože maminku opustil ještě dřív, než se Jitka narodila.

Premiérový díl pořadu Moje místa si nenechte ujít v Televizi Seznam už v úterý ve 20:00. Jako vždy následují Intimní zpovědi ve 20:30.

Reklama

Doporučované