Hlavní obsah

Babiš bude opět čelit detektivu Nevtípilovi

Foto: DAN MATERNA / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Detektiv Pavel Nevtípil uvažoval kvůli tlakům v kauze Čapí hnízdo, že opustí policii.

Reklama

Vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo zvažoval podle neoficiálních informací odchod do civilu.

Článek

Případ Čapího hnízda se musí došetřit. Rozhodl o tom nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, podle něhož mohli a měli detektivové a žalobci opatřit více důkazů. Jak Seznam Zprávy zjistily, premiérovi Andreji Babišovi a Janě Mayerové se bude věnovat stejný tým vyšetřovatelů. Tedy nejen státní zástupce Jaroslav Šaroch, ale i detektiv Pavel Nevtípil.

Informaci potvrdil Aleš Cimbala, mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze, kterému se případ Čapího hnízda vrací k došetření.

„Případ zůstane stejnému policejnímu týmu. V trestním řádu je konkrétně napsáno, že dojde-li ze strany nejvyššího státního zástupce k využití kasační pravomoci a zrušení rozhodnutí dozorového státního zástupce, věc se vrací zpět dozorovému státnímu zástupci, který se věcí zabýval v prvním stupni. Řešit to bude i stejný policejní orgán,” řekl Cimbala pro Seznam Zprávy.

To, že se Nevtípil opět pustí do pátrání v případu Čapí hnízdo, může být překvapivou zprávou. Letos v září se totiž spekulovalo, že Nevtípil by kvůli údajným těžkostem spojeným s Babišovým případem mohl svléknout policejní uniformu.

Reklama

Doporučované