Hlavní obsah

Babiš bude v kauze Čapí hnízdo zproštěn viny. Komunisté a SPD nám jsou blíže než ODS, tvrdí exministryně z ANO

Výzva s Helenou Válkovou: Okamura měl horečku. Za své výroky se omluvil, poslanecké divadlo jsem nechtěla poslouchat.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Vláda v demisi by měla skončit a požádat statečně o důvěru. Doufám, že to bude dříve a stane se tak v dubnu, říká ve Výzvě Seznamu poslankyně a bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO).

Článek

„Sama jsem někdy z premiéra Andreje Babiše zmatená. S ODS nevidím průniky v programu. Doufám, že s nimi Andrej Babiš nechce vládnout. Většina z nás by byla pro vládu s ČSSD podporovanou komunisty či SPD,“ říká Válková v rozhovoru s Renatou Kalenskou o výrocích premiéra Babiše, který připustil, že by rád jednal o vládě i s Občanskou demokratickou stranou.

Podle Válkové by většina poslanců hnutí ANO byla spíše pro podporu z levicové části Sněmovny.

Bývalá ministryně spravedlnosti Helena Válková promluvila také o vyšetřování kauzy Čapí hnízdo: „Nechci zpochybňovat právní stát, ale trestní stíhání si v České republice lze objednat. Ty důkazy v kauze nestačí k tomu, aby byli Babiš s Faltýnkem odsouzeni.“

Proč hlasovala proti mimořádné schůzi, kde se měly projednávat výroky Tomio Okamury? Opravdu už nechtěla poslouchat poslanecké divadlo? Vadí jí trestně stíhaný premiér? A kdy budeme mít vládu s důvěrou? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den ve 21:00 a 21:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované