Hlavní obsah

Babiš dělí lidi na nepřátele a podřízené, říká režisér, který rozlítil atletickou legendu

To nejlepší z Výzvy: Tragiku obalit humorem a k tomu Babiše, popisuje Drábek recept na politickou satiru.

 

Reklama

Jeho hra Koule o Heleně Fibingerové vyvolala vlnu žalob. Kouli teď chce divadelní režisér David Drábek přetáhnout do Prahy.

Článek

Atletickou královnu si v pražské verzi Koule opět zahraje Pavla Tomicová, protože, jak Drábek ve Výzvě Seznamu říká, „Pavla je v ráži“. Po odchodu z hradeckého Klicperova divadla míří do pražského ABC a Rokoka. Politické satiry se v hlavním městě rozhodně vzdát nechce. 

S výhledem ke sněmovním a prezidentským volbám pak říká, že současná doba je alarmující a tragické momenty je potřeba obalit humorem.

Sám si neumí představit, že by do politiky vstoupil. „Politika by ve mně podpořila zrůdné rysy. Jsem narcis, politika by to jen posílila,“ připouští režisér. Hodlá tedy politické události jen glosovat. Kromě toho vyzývá i k výchově k demokracii, protože právě tu jsme „zprasili a omezili jen na pomazánkové máslo“.

Pusťte si celý rozhovor s Davidem Drábkem o „chátrání” prezidenta, výchově k evropanství a seriálu 30 případů majora Zemana:

Video: Renata Kalenská

V rozhovoru David Drábek mluví mimo jiné také o svém dětství, o tom, že ho maminka, kterou nazývá terminátor, vychovala v sebevědomého člověka. Sám sebe pak nazývá radostným hledačem poníků, který si v Dobřichovicích, kde žije, buduje svůj Neverland.

Reklama

Doporučované