Hlavní obsah

Babiš: Mám vysoký tlak. A těším se na soud s Piráty

Premiér Andrej Babiš

Reklama

Premiér Andrej Babiš se vyjádřil k tomu, jaké měl v úterý zdravotní komplikace.

Článek

Předseda vlády Andrej Babiš ve středečním rozhovoru pro Frekvenci 1 řekl, že se už cítí dobře a vysvětlil, proč měl v úterý zdravotní komplikace.

„Já jsem byl na vyšetření, mám vysoký tlak, beru na to léky. Ale jinak jsem v pohodě, děkuji za starost,“ řekl premiér Andrej Babiš.

V rozhovoru se také vyjádřil ke krokům Pirátů, kteří ho chtějí kvůli výrokům na jejich adresu žalovat. Premiér je podle svých slov připravený na soud. „Já se na soud s Piráty těším,“ řekl doslova.

„Samozřejmě, nechápu, proč to Piráti dělají. Když si vezmu ty výroky, které měli na moji adresu, mluvili o mě, že se chovám jako hovado nebo že můžu za ty mrtvé tak já bych je mohl žalovat každý den. Je to absurdní. Piráti prostě migranty vítají,“ oznámil svůj postoj premiér Babiš vůči Pirátům.

Piráti Babiše vyzvali v předžalobní výzvě k omluvě kvůli výroku, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

Strana se proto rozhodla bránit právní cestou. „Nedávný lživý útok premiéra na Twitteru na naši adresu předáváme právní kanceláři a budeme dál postupovat právní cestou,“ popsal Seznam Zprávám šéf Pirátů Ivan Bartoš.

„Uplatníme právo na ochranu pověsti naší strany jako volebního soupeře právní cestou u soudu,“ konkretizoval plán strany pirátský poslanec Jakub Michálek. Není podle něj možné, aby o sobě strany šířily lži a měl by být zachován princip čestné a poctivé kampaně.

Reklama

Doporučované