Hlavní obsah

Babiš o nové nahrávce: Je to provokace, stal jsem se obětí agenta

Nová nahrávka Andreje Babiše, která se v pondělí objevila na internetu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na internetu se v pondělí objevila už třetí nahrávka rozhovoru mezi vicepremiérem a novinářem Markem Přibilem.

Článek

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš v reakci na novou zveřejněnou nahrávku dnes agentuře ČTK sdělil, že se stal obětí cílené provokace nastrčeného agenta.

Podle něj vypouští sestříhané nahrávky, kde je ale i tak velmi pasivní. Babiš připomněl spekulace, podle nichž Marek Přibil, se kterým na nahrávkách hovoří a který pracoval pro MF Dnes, měl „kontakty na kmotry". Nevyloučil ani vliv politických oponentů. Jde o likvidační kampaň zakrývající korupci na Ministerstvu školství, uvedl Babiš v SMS zprávě, kterou poslal ČTK.

„Evidentně jsem se stal obětí cílené provokace nastrčeného agenta, který mě měl kompromitovat," uvedl Babiš. Nyní podle něj onen agent vypouští na veřejnost sestříhané nahrávky. „Kde jsem ale i tak velmi pasivní. Každý, kdo si to poslechne, si musí všimnout, jak moc mi to vnucuje," dodal.

Dále připomíná, že podle některých zdrojů měl Přibil kontakty na kmotry. „Není ale vyloučeno, že v tom jsou i moji političtí oponenti. Je to kampaň, která má za cíl zakrýt korupci na Ministerstvu školství a mě zlikvidovat," dodal Babiš.

Premiér Sobotka k nahrávkám s Andrejem Babišem:

Sobotka k nahrávce, na níž Babiš úkoluje novináře MF Dnes: „Andrej Babiš nám opakovaně lhal."Video: Vaclav Dolejsi

Minulý týden se na internetu objevily dvě kompromitující nahrávky, dnes přibyla další. Na schůzce Babišovi novinář předává dokumenty, které mají pocházet z policejního vyšetřování případu Beretta, tedy vynášení informací z trestního spisu. Podle Přibila by informace poškodily ČSSD a ODS. Babiš se s novinářem domlouvá na nejvhodnějším termínu zveřejnění. Přibil navrhuje, že zařídí zveřejnění v deníku Právo, aby článek nevyšel v MF Dnes, ve které pracoval a kterou vlastnil Babiš. Kvůli nahrávkám již Babiš v pátek podal trestní oznámení.

Rozhovor s šéfredaktorem MF DNES Jaroslavem Pleslem.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované