Hlavní obsah

Babiš po setkání se Zemanem: Novičok normální lidi nezajímá

Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Premiér v demisi a jeho vyjádření po setkání s prezidentem Zemanem.

Článek

Premiér v demisi Andrej Babiš informoval prezidenta Miloše Zemana o vývoji ve vyjednávání o vládě. Zítra bude Babiš spolu s kompletním týmem hnutí ANO jednat s ČSSD o finálním znění textu koaliční smlouvy. Schůzka s KSČM podle Babiše domluvena nebyla. Na otázku, zda se schůzky zúčastní předseda komunistů Vojtěch Filip, Babiš odpověděl, že je to možné.

S prezidentem Zemanem se Babiš bavil i o různých pohledech na testování či výrobu Novičoku v České republice. „Já myslím, že jsme to už vysvětlovali. Samozřejmě pan prezident říká, jak můžete něco testovat, když to nemáte nejdřív vyrobené. Problém vznikl vyjádřením ředitele výzkumného ústavu," řekl Babiš novinářům.

Na dotaz, zda mají premiér v demisi s prezidentem po společné debatě už k otázce výroby Novičoku v České republice jednotné stanovisko, odpověděl Babiš, že on už ke kauze Novičok tiskové prohlášení vydal. Lidi v České republice to podle něj navíc ani nezajímá. „Já jsem se k tomu vyjádřil, dali jsme k tomu tiskové prohlášení. Myslím, že tady u nás to lidi ani moc nezajímá. Ty zajímá spíš situace u nás, co všechno bychom tady mohli vylepšit,” řekl Babiš.

Reklama

Doporučované