Hlavní obsah

Babiš potvrzuje spory s Teličkou: Na rozdíl od něj nemám zapotřebí pořád někoho ostřelovat

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Andrej Babiš v rozhovoru pro Seznam popisuje, že se s Pavlem Teličkou liší v názoru na Evropskou unii a prezidenta Miloše Zemana.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Před čtyřmi lety z něj chtěl mít hlavního lídra ANO, dnes to vypadá na politický rozchod.

Článek

Europoslanec Pavel Telička v rozhovoru pro Seznam prohlásil, že jeho vztahy s Andrejem Babišem ochladly a že dokonce zvažuje konec své politické kariéry.

Andrej Babiš v reakci na Teličkova slova jejich spory potvrdil.

Výroky europoslance, kterého sám kdysi favorizoval do čela svého hnutí, ministra financí příliš nepřekvapily. Naopak – potvrdil, že se s Teličkou v lecčem neshoduje. „Já ze své pozice politika nemám zapotřebí stále někoho ostřelovat, jako to dělá on," reagoval lídr ANO na otázku, co říká na Teličkovy výroky o neshodách v názorech na prezidenta Miloše Zemana či fungování Evropské unie.

„Máme zvoleného prezidenta, volilo ho 2,6 milionu občanů," doplnil Babiš a nepřímo tak dal najevo, proč on se kritice Miloše Zemana spíš vyhýbá.

Na přímou otázku, jestli už ví, jak se postaví ANO k příští prezidentské volbě, zda postaví vlastního kandidáta, jak prosazuje například Pavel Telička, odpověděl Babiš velmi obecně: „To se rozhodneme příští rok. Teď to skutečně není téma. My se chceme soustředit na parlamentní volby."

Babiš: Telička byl lídr navzdory lidem z hnutí

Z Babišových odpovědí jasně vyplynulo, že největší rozpory mezi ním a Teličkou se týkají Evropské unie. Telička se totiž jako někdejší český vyjednavač o přistoupení k Unii brání heslům o tom, že Evropská unie funguje zásadně špatně, což jsou mimochodem výroky Andreje Babiše z poslední doby.

„To, že je Brusel pomalý, byrokratický, že mě to tam irituje, že Evropská komise má takovou moc, tak to se mi nelíbí," řekl Babiš v rozhovoru a dodal další důvod sporu s Teličkou: „Já jsem měl vždy na migraci radikální názory."

Ani to, že Telička zvažuje, že už nebude za hnuté ANO kandidovat do Evropského parlamentu, Babiše v rozhovoru nerozhodilo. Rovnou zdůraznil, že už v minulých volbách, kdy jako nestraník vedl kandidátku ANO, to bylo „proti vůli některých lidí z hnutí".

Reklama

Doporučované