Hlavní obsah

Babiš bavil studenty. Při přednášce na VŠE zápasil s mikrofony

Babišova přednáška na VŠE s neplánovanou předehrou kolem mikrofonů.

 

Reklama

Ministr financí a šéf ANO debatoval se studenty Vysoké školy ekonomické o daních a fiskální politice vlády.

Článek

Andrej Babiš hájil na půdě Vysoké školy ekonomické daňovou a fiskální politiku vlády, v níž je vicepremiér, s velkou vehemencí. Až takovou, že mu několikrát během „vyprodané" přednášky v jednom z největších sálů školy začaly překážet mikrofony televizních štábů.

Hned dvakrát se mu stalo, že při gestikulaci nad promítanou prezentací grafů smetl z řečnického pultíku mikrofon, což využil k tomu, aby popsal svůj vztah k médiím.

Nejprestižnější tuzemská ekonomická škola Babiše pozvala na přednášku a debatu se studenty. Hlavním tématem Babišova vystoupení byla otázka, zda přebytek veřejných financí v roce 2016 je výsledkem ekonomického růstu, anebo pramení z úspěšné politiky vlády.

Bude mi tu lépe než u Moravce

„Já moc přednášet neumím, ale budu se tu cítit lépe než v pořadu Otázky Václava Moravce, tam mi pořád skáčou do řeči," uvedl ministr financí svou přednášku a v lehčím tónu se pokusil pokračovat dál. „Já jsem ministr financí, mám na starosti výběr peněz," doplnil.

Vládní politiku hodnotil před studenty jako úspěšnou. „Každého z vás jsme oddlužili o více než 6 600 korun," uvedl. Grafy s vývojem státního dluhu či přebytku státního rozpočtu střídaly momenty, které rozesmívaly přeplněnou přednáškovou síň. Speciálně si postěžoval na to, jak špatně se rozpočtují evropské peníze, protože při tom záleží na schopnosti čerpat bruselské dotace jinými resorty, než které řídí Andrej Babiš.

Na setkání s ministrem nebyla nutná registrace, škola jen upozornila, že je Babišovo vystoupení primárně určeno studentům.

Podívejte se nahoře na video z Babišovy přednášky.

Reklama

Doporučované