Hlavní obsah

Babiš přislíbil svah pro Ledeckou a halu pro Sáblíkovou. Uvěřím, až se začne stavět, říká olympionička

Andrej Babiš ocenil české olympioniky z letošních her v Pchjongčchangu.Video: David Janeczek

 

Reklama

Premiér v demisi Andrej Babiš přivítal na půdě Ministerstva kultury české olympioniky z letošních her v jihokorejském Pchjongčchangu. Přislíbil haly pro úspěšné české sportovce.

Článek

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš během svého projevu přislíbil úspěšným olympionikům investice do sportovišť: „Budeme se snažit zvýšit rozpočet na sport na 9 miliard ročně, ale musíme investovat také do infrastruktury.“

Na letošní olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu získala rychlobruslařka Martina Sáblíková stříbrnou medaili a Ester Ledecká získala zlato na lyžích i snowboardu.

„Po příletu z her jsem měl možnost mluvit s Martinou Sáblíkovou, Ester Ledeckou i trenérem Martiny Petrem Novákem, který by nám měl ukázat projekt na rychlobruslařskou halu. Táta Ester mi zase ukazoval projekt nizozemské kryté sjezdové haly,“ pokračoval Babiš během svého projevu.

Šestinásobná medailistka z olympijských her Sáblíková čeká na halu celou svou kariéru. „Poprvé jsem slyšela, že by se měla stavět aréna, v roce 2006. Takže se mi těžko věří, že v Česku vyroste hala. Na druhou stranu jsem ráda, že se o stavbě mluví veřejně, a pokud se postaví, tak budu vděčná,“ vysvětlovala Sáblíková.

Krytou sjezdovku by vedle lyžařů mohli využívat také snowboardisté v čele s dvojnásobnou olympijskou medailistkou Evou Samkovou. „Kdybychom se mohli spojit s Esterkou, tak by to bylo ideální. Navíc se už crossové závody v halách v minulosti jely,“ řekla Samková.

„Určitě by to byl obrovský projekt, takže chápu, že to nebude hned, ale byla bych ráda, kdyby hala vyrostla do doby, než se snowboardcrossem skončím,“ smála se na závěr Samková.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované