Hlavní obsah

Babiš se agentuře Bison & Rose omlouvat nemusí, rozhodl soud

Babiš se agentuře Bison & Rose omlouvat nemusí.Video: Hanuš Hanslík, Seznam Zprávy

 

Reklama

Podle žalobce Andrej Babiš lhal, podle premiérova advokáta Babiš řekl jen to, o čem se už dříve spekulovalo v médiích. Soud se nyní přiklonil na stranu premiéra. Rozhodnutí ale není pravomocné.

Článek

Krajský soud v Praze řešil žalobu PR agentury Bison & Rose, která po Andreji Babišovi požaduje omluvu a také aby se zdržel dalších výroků na její adresu. Babiš totiž v minulosti firmu nařkl, že v jeho neprospěch ovládá média a dokonce i vysoké politiky. Firma podle Babiše ovlivňovala například Českou televizi nebo tehdejšího předsedu vlády Bohuslava Sobotku či ministra vnitra Milana Chovance.

Babiš vycházel podle svého advokáta mimo jiné z článků v médiích. Opíral se také o skutečnost, že spolumajitel Bison & Rose Miloš Růžička pracoval jako Chovancův poradce.

Advokát Bison & Rose firmu bránil, že šlo o individuální Růžičkovu aktivitu a společnost s ní neměla nic do činění. Firma prý žádné politické aktivity neměla. Růžička už v ní navíc nepůsobí.

Soud se po necelou hodinu trvajícím jednání přiklonil na stranu Andreje Babiše. Nikoliv však proto, že by Babišovy výroky označil za pravdivé. Soud podle svého výroku jejich pravdivost nezkoumal. Zabýval se pouze tím, zda byly způsobilé firmu poškodit. Došel přitom k závěru, že nikoliv a proto žalobu zamítl.

Soud své rozhodnutí zdůvodnil jen velmi stručně. Účastníky řízení odkázal na písemné vyhotovení rozsudku. Podle advokáta Bison & Rose se tak firma o dalším postupu rozhodne až po jeho prostudování. Proti rozsudku se může odvolat k Vrchnímu soudu v Praze.

Reklama

Související témata:

Doporučované