Hlavní obsah

Babiš se opřel do Sobotky za účast na demonstraci: Nasekal miliardy a teď protestuje? Je to vtipné

Andrej Babiš k jmenování Benešové ministryní i účasti bývalého premiéra Sobotky na protivládní demonstraci.Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Na protestu proti premiérovi Andreji Babišovi a plánované změně v čele Ministerstva spravedlnosti se objevil i bývalý šéf vládního kabinetu a ČSSD Bohuslav Sobotka.

Článek

Pondělního průvodu, který čítal několik tisíc lidí a mířil z Hradčan na Staroměstské náměstí, se zúčastnil i expremiér Bohuslav Sobotka, bývalý koaliční partner hnutí ANO a Babišův vládní šéf z doby, kdy byl ministrem financí.

Současný premiér Sobotkovu účast na demonstraci označil za „vtipnou”. „Pan bývalý premiér, který tady nadělal škody za desítky miliard, zničil celý region Moravskoslezského kraje a zadlužil na to 400 miliard, tady protestuje proti Babišovi. Tam byl někde Pirát pan Pikal a všude byli politici. Takže to byla politická akce samozřejmě, organizovaná,“ řekl premiér Seznamu a bylo vidět, že včerejší situaci v pražských ulicích měl dobře zmapovanou.

Seznam získal Sobotkovu reakci, když jej žádal o rozhovor: „Demonstrace se, myslím, povedla. Občas na ně chodím, ale můj postoj k publicitě se nijak nemění,“ napsal v SMS zprávě.

„Tam se rozdávaly A4, potom tam nějaké hezké deštníky fasovali. No tak to je projev svobody a demokracie. Takže já to akceptuju,“ pokračoval premiér.

Podle něj je to, že se lidem Marie Benešová jako ministryně spravedlnosti nelíbí, jen „nesmysl”, který plyne z její poradenské činnosti pro hlavu státu, prezidenta Miloše Zemana.

„Přece není možné, aby každý, kdo se vyskytne v okolí prezidenta Zemana, je prašivej. Teď jsou třeba i útoky na Jardu Jágra,“ demonstruje Babiš údajnou programovou nenávist vůči Hradu.

Měl by podle Babiše skončit po Martě Novákové, Danu Ťokovi nebo Janu Kněžínkovi i ministr kultury Antonín Staněk a proč usedla do čela spravedlnosti zrovna Benešová? Podívejte se na rozhovor na začátku článku.

Reklama

Doporučované