Hlavní obsah

Babiš upřímně zve Slováky: Přivezte eura. Honest Guide upřímně varuje

Babiš upřímně zve Slováky: Přivezte eura. Honest Guide upřímně varuje: Pozor, kde je směníte.Video: Janek Rubeš, Seznam Zprávy

 

Reklama

Český premiér natočil video, na kterém pozval Slováky do Prahy. Janek Rubeš a Honza Mikulka se podívali na to, co jim v krátkém klipu slibuje a jaká je realita.

Článek

Bylo to po schůzce lídrů zemí V4 v Lednici, kde Andrej Babiš vytvořil video, prostřednictvím kterého zve slovenské turisty do České republiky. „Potřebujeme ta vaše eura,“ směje se se sklenkou vína v ruce.

Sám ovšem ví, co také na slovenské turisty čeká, když přijdou s eury do pražské směnárny. Před rokem to na svém Twitteru nazval podvodem. Slíbil varovné cedule. Ovšem nic se za rok nezměnilo.

Směnárna v ulici Mostecká hned vedle Karlova mostu funguje dál a stále nabízí kurz 18 korun a 90 haléřů za jedno euro. V okolních směnárnách nabízejí kurz o 7 korun rozdílný. Slovák tam za svá eura dostane významně víc.

Babišův slib, že vyzve CzechTourism, aby v agentuře zhotovili cedule a na „podvodnickou“ směnárnu kolemjdoucí turisty upozorňovali, zůstal slibem.

A jak to dopadlo s dalšími lákadly, které Babiš v klipu předkládá? Podívejte se v úvodním videu.

Reklama

Doporučované