Hlavní obsah

Babiše kvůli videu z D1 podezírá policie, že se nevěnoval řízení

Foto: Profimedia.cz

Dosluhující premiér Andrej Babiš (ANO).

Reklama

aktualizováno •

Policie vyzvala dosluhujícího premiéra Andreje Babiše (ANO) k podání vysvětlení v souvislosti s videem, na němž řídil vozidlo po nově rekonstruované dálnici D1 a její celkovou opravu popisoval.

Článek

Policie v souvislosti s videem z auta Andreje Babiše podezírá premiéra, že se nevěnoval řízení, píše ČTK. Babiš na to upozornil v neděli večer ve svém internetovém pořadu Čau lidi, kde uvedl, že se podle policie plně nevěnoval řízení.

„Tak. Kvůli tomuhle videu, kde řídím s oběma rukama na volantu (a koukněte na rychlost), na mě někdo podal trestní oznámení. Radši bez komentáře,“ napsal Babiš v neděli na Facebook a sdílel zmiňované video.

Policie podle Babiše napsala, že 3. října řídil motorové vozidlo a nevěnoval se plně řízení, protože se opakovaně podíval do podkladů.

„Vaše jednání je zaznamenáno na sociálním kanálu YouTube,“ citoval ministerský předseda. Zdůraznil, že jel pomalu a při řízení se díval dopředu, ale připustil, že se „dva nebo třikrát na milisekundu podíval na papír“.

„Samozřejmě jsem se věnoval řízení. Uvidíme, jak to dopadne,“ podotkl Babiš, jenž si postěžoval, že ho „zase někdo udal“.

Reklama

Související témata:

Doporučované