Hlavní obsah

Babišova lyrická báseň „motýle” našla pokračovatele, neuctivé fotografie z Černobylu a hrdina všech smolařů

Den očima Veroniky Neprašové.Video: Veronika Neprašová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr událostí 13. června, které zaujaly redaktorku Veroniku Neprašovou.

Článek

Lyrická báseň českého premiéra si rychle našla své pokračovatele. Nejnověji se motivu zvaný „motýle” ujal zatím anonymní autor. Jeho remake hitu Heleny Vondráčkové mimořádně zdařile reaguje na postmoderní nihilismus Česka roku 2019: Chytila jsem na pasece motýle, nejdřív jsem mu utrhala křidýle. Dada je mrtvé, ať žije baba!

Nejen vysoká úroveň radiace, ale také lidské hlouposti trápí ukrajinský Černobyl. Světový úspěch amerického seriálu o největší jaderné katastrofě v dějinách lidstva láká v posledních měsících do okolí bývalé sovětské elektrárny davy turistů. Mnozí z nich se bohužel nespokojí s fotografií samotného místa. A tak Instagram a Twitter zaplavují skvostné aranže odhalených ženských vnad či třeskutě cool póz nasvalených mladíků. To vše na pozadí míst, kde před třiceti lety umírali lidé na rozpad tkání po extrémním ozáření. Opravdu, palec nahoru!

Novým hrdinou všech smolařů a outsiderů světa je po dnešní noci Jordan Binnington. Brankář aktuálního vítěze Stanley Cupu, týmu Saint Luis, letos v NHL teprve debutoval, navíc už jako pětadvacetiletý. Tým ho přitom povolal až 7. ledna, když se na soupeře díval ze dna ligové tabulky. O půl roku později dovedl Binnington svůj tým k nejslavnější hokejové trofeji. Takže pokud nad svým životem lámete hůl, doporučujeme pověsit si jeho plakát vedle zrcadla v koupelně.

Jaké další zprávy se vešly do výběru Veroniky Neprašové? Podívejte se ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované