Hlavní obsah

Babišova vláda slaví 100 dní, Česko navštíví třetí nejvyšší ústavní činitel USA a dětská knížka o homosexuálním králíčkovi

Den očima Markéty Bidrmanové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Den očima Markéty Bidrmanové.

Článek

Už zítra oslaví menšinová vláda Andreje Babiše 100 dní od svého jmenování. Důvěru sice zatím nezískala, ale provedla řadu personálních výměn. A slibuje desítky miliard. Vyšší důchody, obří slevy na jízdné a od včerejška čerstvě i opětovné proplácení prvních tří dnů nemocenské. No je snad ve Sněmovně nějaká levicovější strana?

Česko se chystá na návštěvu předsedy Sněmovny reprezentantů Spojených států amerických. Paul Ryan přiletí do Česka už v pondělí. Podle Radka Vondráčka z ANO jsme od Obamy takhle významnou návštěvu z USA neměli. Ryan prý věnuje část programu poznávání naší krásné země. Asi miluje adrenalinovou turistiku. Poznávačka totiž začíná na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny.

Nové pasy Spojeného království, které vystupuje z Evropské unie, bude tisknout francouzsko-nizozemská společnost. To zastánci brexitu těžce nesou. Nové tmavě modré doklady, které nahradí unijní vínové, měly být symbolem znovuzískané nezávislosti. Jestli Britové z Unie vystupovali jen kvůli pasům, tak tududumtum.

V Americe má každý právo nosit zbraň. Ale právo koupit si Kinder vejce nemá. Mléčná čokoláda navrch, bílá pod ní a uvnitř jako překvapení malá hračka. Pro evropské děti už několik generací samozřejmá pochoutka. Pro ty americké životu nebezpečný, zákonem zakázaný předmět. Jídlo, které obsahuje nejedlé části, se tam prodávat nesmí. Teď firma Ferrero na americký trh Kinder vajíčko uvádí. Ale je plastové, ne čokoládové, hračka je zvlášť v pytlíku, ve sladkém krému plavou dvě sušenkové kuličky. To není hezké překvapení.

Dětská kniha amerického komika Johna Olivera je skoro vyprodaná. A americký viceprezident Mike Pence prý může puknout vzteky. Knížka o homosexuálním králíčkovi Marlonu Bundovi totiž vznikla hlavně proto, aby poradce Donalda Trumpa potrápila. Odkazuje na mazlíčka Pencovy dcery Charlotte, o kterém napsala knihu příběhů. Jenže Oliverova parodie se prodává mnohem líp, z pultů zmizelo už 180 000 kopií.

Reklama

Doporučované