Hlavní obsah

Babišův vážný problém. České soudy posuzují dotační podvody přísně

Večerní zprávy, úterý 15. 8. 2017.

 

Reklama

Často i víc než pět let za mřížemi - a to za menší částky, než jaká figuruje v kauze Čapí hnízdo. Víme, jak tvrdě trestají české soudy podvody s dotacemi.

Článek

Jak dopadne vyšetřování možného dotačního podvodu v souvislosti s výstavbou areálu Čapí hnízdo? K rozhodnutí je ještě daleko. Reportér Vojtěch Blažek se ale vydal po stopě případů, které připomínají podezření, kvůli kterému policie žádá Sněmovnu o vydání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka. Jak přísně k nim mohou přistoupit české soudy?

Jak často se v Česku podvádí s dotacemi? Dokážou úřady neoprávněné žádosti ohlídat? Martina Spěváčková se ptala předsedy Transparency International v České Republice Davida Ondráčky.

Stále víc tlačí čas vedení hnutí ANO. Jeho poslanci stojí před otázkou, jestli při hlasování ve Sněmovně zbavit svého šéfa Andreje Babiše a jeho pravou ruku Jaroslava Faltýnka poslanecké imunity. Natáčela mezi nimi Lucie Stuchlíková - a jak zjistila, přinejmenším někteří politici ANO navrhují originální řešení.

Reklama

Doporučované