Hlavní obsah

Balíky pošlete do půlky prosince, doporučují přepravní služby. Podívejte se, jak rozvoz v Praze houstne

Reportér Seznamu rozvážel s doručovatelem České pošty balíky v PrazeVideo: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Tisíce nasazených doručovatelů a statisíce balíků k doručení. Česká pošta a další přepravní služby teď mají nejvytíženější období v roce.

Článek

Česká pošta před Vánocemi rozveze kolem 300 tisíc balíků denně. K tomu má nasazené necelé 2 tisíce balíkových doručovatelů na stálý pracovní poměr. Pomáhají také brigádnici, kterých je také více než tisíc.

Seznam oslovil i jiné přepravní služby. Například PPL průměrně dodává 140 tisíc zásilek denně a má v současnosti 1600 kurýrů.

Firma DPD ve vánoční špičce zaznamenává až 70procentní nárůst počtu zásilek, doručuje jich denně přes 100 tisíc. V období Vánoc pro společnost doručuje až 1 100 kurýrů.

Přepravní služby také upozorňují, do kdy je nutné poslat balík, pokud chcete, aby přišla do 24. prosince.

,,Rozhodný den, do kdy by měla být zásilka podána do přepravy České posty, abychom mohli garantovat její doručení do 24.12., je 18.12," napsal v e-mailu mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Firma PPL ve vyjádření napsala, že balíky, které převezme do 17. prosince, bude schopna doručit pod stromeček včas. Společnost DPD doporučuje, aby e-shopy předaly zásilky k přepravě do 14. prosince.

Jak vypadá den poštovního doručovatele balíků, se podívejte ve videu v úvodu tohoto článku.

Reklama

Doporučované