Hlavní obsah

Bamboo Airways kvůli koronaviru odložily start linky Hanoj-Praha

Foto: Bamboo Airways

Ilustrační fotografie.

Reklama

Vietnamský letecký dopravce Bamboo Airways odložil o zhruba měsíc zahájení provozu linky mezi Hanojí a Prahou. Důvodem je pokles poptávky kvůli šíření koronaviru.

Článek

Informace serveru Zdopravy.cz o odložení startu potvrdila mluvčí pražského letiště Kateřina Pavlíková a je to zřejmé také z rezervačního systému aerolinek, kde jsou lety do 26. dubna označeny jako vyprodané.

Aerolinky měly začít létat mezi ČR a Vietnamem dvakrát týdně od konce března. Jejich zástupci při lednovém představení linky v Praze uvedli, že Bamboo Airways na trase nasadí Boeing 787–9 Dreamliner pro 298 cestujících a cesta by měla trvat kolem 11 hodin. V případě zájmu je podle nich společnost připravena rozšířit spojení o třetí spoj v týdnu. Dosud bylo možné z Česka do Vietnamu cestovat jen s přestupem v některých evropských městech a cesta trvala přes 18 hodin.

V souvislosti s propadem poptávky kvůli koronaviru ale omezují spojení do Asie i další letecké společnosti. Česká vláda zakázala lety z Prahy do Číny a od čtvrtka se nebude létat ani mezi ČR a severoitalskými regiony a Jižní Koreou. V Itálii se zákaz letů týká regionů Lombardie, Piemont, Emilia-Romagna a Benátsko.

V Česku je zatím pět potvrzených případů nemoci COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje. Nakažené jsou dvě zahraniční turistky, jeden učitel z České zemědělské univerzity a dva lidé z Děčína. Všichni se nakazili v Itálii, která je po Číně a Jižní Koreji třetím největším ohniskem nemoci.

Dohoda o přímém spojení z Prahy do Hanoje byla součástí loni uzavřeného memoranda mezi českými a vietnamskými podnikateli. Od spoje si slibují zejména posílení obchodní spolupráce.

Reklama

Doporučované