Hlavní obsah

Bar Na Brno Dobrý letos na náměstí Svobody nebude, lehátková zóna ano

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Tradiční bar Na Brno Dobrý, který provozuje gastronomická skupina Lidi z Baru, letos na náměstí Svobody nebude. Společnost nedostala povolení od městské části Brno-střed.

Článek

Ta na stejném místě u kašny však i letos bude provozovat lehátkovou zónu, která slouží k odpočinku a není vázána na nutnost konzumace v jakémkoliv podniku. Zda na náměstí bude nějaký jiný stánek s občerstvením, zatím není jasné, řekla ČTK mluvčí městské části Kateřina Dobešová.

K umístění stánku v městské památkové rezervaci je nutné doložit souhlasné stanovisko odboru památkové péče brněnského magistrátu. „Na tuto povinnost jsme provozovatele stánku Na Brno dobrý dlouhodobě upozorňovali a pro splnění této povinnosti jsme mu poskytli dostatečně dlouhou lhůtu. Žadatel si však kladné stanovisko bohužel nevyřídil. Z tohoto důvodu jsme mu nemohli prostor poskytnout a jeho prodejní stánek umístit,“ sdělila Dobešová.

Podle mluvčího skupiny Michaela Lapčíka stanovisko památkové péče dříve v požadovaných dokumentech nebylo. „Diskutovali jsme s úřadem městské části různé varianty podoby stánku, avšak ten mezitím přišel s informací, že má na toto místo i jiné nabídky, které jsou esteticky povedenější. A to ještě před naším podáním žádosti na odbor památkové péče. Jde o sled událostí starý jen několik dní a dosud jsme se nerozhodli, jak letos naše zařízení Na Brno dobrý využijeme,“ uvedl Lapčík.

Dobešová doplnila, že provozovateli Na Brno dobrý městská část letos poprvé povolila velkou restaurační zahrádku na Pohořelci k jeho dalšímu podniku. „Navíc mu tam také vytvoříme lehátkovou zónu, jako je na náměstí Svobody. Snažíme se vycházet vstříc každému žadateli, je však nutné dodržovat zákonné požadavky,“ poznamenala.

Reklama

Doporučované