Hlavní obsah

Bára Basiková a Petr Kutheil se shodují: Čeští umělci nedostávají šanci, jakou by si zasloužili

Zpěváci Bára Basiková a Petr Kutheil ve studiu Slavných: Jak dnešní doba nepřeje novým projektům.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Báru Basikovou a Petra Kutheila znají především rockoví fanoušci. Oba jsou uznávanými zpěváky, kteří to mají v hlavě srovnané a moc dobře ví, kam v hudbě míří. Překážkou je pro ně „dnešní doba“, která zrovna nepřeje novým a jiným věcem. I přesto se oba pustili do společného projektu. Ve Slavných Televize Seznam představili nový duet.

Článek

V rámci sólové desky, kterou se Petr Kutheil rozhodl letos vydat, vznikl i duet s Bárou Basikovou. Rockeři se tentokrát pustili do skladby, která je více jazzová.

„Je jiná a tak trochu retro,“ říká Bára Basiková. „Já jsem si samozřejmě chtěla nejdříve píseň poslechnout, ale jinak jsem se spolupráce nebála, s Petrem se známe už velmi dlouho,” dodala zpěvačka.

Pro Petra byla Bára jasnou volbou. „Hned jsem věděl, že chci na duetu spolupracovat s ní. Známe se z divadla, je to fajn člověk a výborná zpěvačka,” pochvaluje si zpěvák a se smíchem dodává, že si s Bárou sednou nejen hlasem, ale i výškou.

Skladba se jmenuje Ta noc je tak krásná, textu o lásce se ujal herec Václav Kopta a hudbu složil Jiří Vidasov. Pro natáčení videoklipu vybíral lokalitu Petr Kutheil: „Klip se natáčel ve městě s názvem Výsluní. Byl to kostel a mělo to prostě své kouzlo, i když nám tam byla zima,” vzpomíná zpěvák.

Hudebníky jen trochu mrzí, že v dnešní době je velmi těžké dostat do rádií nové songy. Podle nich by měli umělci, a to hlavně čeští, dostat větší prostor. „My přijdeme do rádia a tam hrají dvacet let staré písničky. A když se zeptám, jestli tam mají moje nové album, tak nemají,” rekapituluje zpěvačka, která nedávno vydala album s názvem Slzy.

Zajímá vás více? Poslechněte si celý rozhovor v úvodním videu. Magazín Slavní můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované