Hlavní obsah

Barbora Poláková vydává novou desku. Zahrála ve studiu Seznamu živě

Stát na pódiu jako zpěvačka, nebo herečka je úplně jiný pocit, říká Bára Poláková.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Ze-mě, tak se bude jmenovat druhá sólová deska Barbory Polákové. Na název i obsah novinky, která se objeví na pultech v březnu, jsme se zpěvačky a herečky ptali v rozhovoru.

Článek

Singl Po válce předznamenává novou desku, na které zpěvačka opět spolupracuje s producentem Janem P. Muchowem. Na internetu už koluje video, kde zpívá pozpátku a mimo to si kvůli němu musela ostříhat vlasy přímo při natáčení. Pro úspěch věci, jíž věří, je totiž Bára Poláková schopná udělat cokoli. A projekty si teď jako maminka dvou malých dětí vybírá pečlivěji než dřív.

Proslavilo ji divadlo a hlavně hra Blonďatá bestie, kde si zahrála političku Kristýnu Kočí. Postupně se začala objevovat ve filmech i seriálech. Naposledy třeba loni na podzim, kdy se představila ve filmu Miroslava Krobota Kvarteto. Hlavní role hudebnice, která hledá svůj zvuk, jí byla blízká.

Sama Poláková svůj zvuk hledá několik let - a velice úspěšně. První album, kterým se oficiálně stala zpěvačkou, vydala v roce 2015. Za singl Nafrněná s nepřehlédnutelným klipem získala na výročních Cenách Anděl 2015 trofej za Skladbu roku. Zároveň ji Akademie české populární hudby ocenila jako Objev roku. Album, které se eponymním stalo podle zpěvačky jen omylem, obsahuje také její první známý song Kráva.

Celý rozhovor ve videu výše.

Reklama

Související témata:

Doporučované