Hlavní obsah

Barcelona znovu vyloupila stadion Realu a po téměř devadesáti letech má více vítězství z El Clásica

Podívejte se na to nejdůležitější z uplynulého kola La Ligy.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Šlágrem 26. kola španělské La Ligy byl souboj odvěkých rivalů Realu Madrid a Barcelony. Bílý balet přivítal Katalánce na svém stadionu podruhé během čtyř dnů. A po pohárové prohře na Santiágo Bernabéu 0:3 přišla další porážka s Messiho partou. Navíc se Barcelona dostala do vedení ve vzájemné bilanci zápasů.

Článek

Real Madrid nezažívá lehké období, vždyť z posledních čtyř zápasů prohrál hned třikrát. Navíc dvakrát s nenáviděnou Barcelonou, a to ještě na vlastním stadionu. Poslední ligová porážka měla pro „bílý balet” o něco více hořkou dohru, protože Katalánci odjížděli z hlavního města Španělska jako vedoucí tým, nejen ligy, ale i bilance vzájemných zápasů. Zároveň svěřenci trenéra Solariho zřejmě ztratili šanci na zisk ligového triumfu, protože momentálně na ně má Barcelona náskok dvanácti bodů.

Podívejte se na historickou výhru Katalánců nahoře v článku ve videu. Sestřihy, nejen ze španělské ligy, ale také z anglické, italské a německé, můžete sledovat každé pondělí v premiéře na Televizi Seznam.

Katalánci ovládli poslední čtyři ligová utkání na Santiágo Bernabéu

Naposledy se hráči „bílého baletu” radovali z ligové výhry proti Barceloně na domácím stadionu v říjnu 2014. Od té doby, kdykoliv Katalánci San Bernabéu v rámci ligy navštívili, odvezli si tři body.

O ligové dominanci Barcelony na hřišti „bílého baletu” hovoří v posledních letech i skóre. Od roku 2010 dokázal Real Madrid na domácím stadionu v lize Barceloně dát jen 12 branek, na rozdíl od toho se Katalánci v tomto období z gólu radovali hned třiadvacetkrát.

V roce 2015 po internetu začala kolovat citace italského bouřliváka Mario Balotelliho. Současný hráč Olympique Marseille měl říci, že Barcelona je jediný tým na světě, který má dva vlastní stadiony. Camp Nou, na kterém hraje domácí zápasy, a Santiágo Bernabéu, kam jezdí trénovat. Později ale sám Balotelli na Twitteru napsal, že si z Realu Madrid takovou legraci nikdy nedělal a dělat nebude. Dodal, že je to vysněný klub.

Reklama

Související témata:

Doporučované