Hlavní obsah

Baroš a poslední sezona? Doufám, že jen vyhrožuje, říká gólman Baníku a myslí na poháry

Jak bude silný Baník v nové sezoně? Podívejte se na rozhovor s brankářskou jedničkou Janem Laštůvkou.Video: Adam Sušovský, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Baník Ostrava dnes v 18:00 na domácím hřišti vstoupí proti Jablonci do nové sezony. Fanoušci tradičního klubu jsou natěšeni: Po letech bojů o holou existenci a ligovou příslušnost Baník míří v tabulce vysoko.

Článek

Před třemi lety klub málem zkrachoval, Baník se dotkl dna. Zahrál si sezonu v druhé lize, na jaře do ní málem spadl znova. Příslušnost ve Fortuna:Lize zachránil až v posledním ligovém kole výhrou nad Brnem. Hodně, hodně vydřenou.

Bude líp?

Sportovní ředitel Marek Jankulovski by rád hrál do desátého místa, aby měl Baník šanci na konci sezony díky nadstavbové části hrát o poháry. Trenér Bohumil Páník raději veřejně žádné konkrétní cíle nestanovil. A úplně stejně po loňské hororové zkušenosti hovoří i hráči.

Video: Podívejte se na tiskovou konferenci Baníku Ostrava před začátkem sezony

Podívejte se na záznam tiskové konference Baníku Ostrava před startem nové sezony.Video: Seznam.cz

„Že bychom zkusili hrát o poháry? O tom bych nerad mluvil. Vždyť před pár lety už Baník málem ani nebyl a loni jsme se zachránili za pět minut dvanáct. Tyhle výkřiky nemám rád,“ říká v rozhovoru pro Seznam brankář Jan Laštůvka. A prakticky za každou větou nabádá, aby šel tým zápas od zápasu.

Mezi fanoušky ale v Ostravě panuje nadšení, klub by po letech nemusel hrát o záchranu i holou existenci. Velké zimní posily v čele s Martinem Fillem v létě doplnili stoper Patrizio Stronati, obránce či záložník Daniel Holzer a naposledy dnes defenzivní štít Adam Jánoš z Mladé Boleslavi.

Ze všeho nejdůležitější je pro klub ale úplně jiný hráč, Milan Baroš. Kapitán a ostravská legenda se rozhodla ještě o rok prodloužit kariéru. A v Ostravě by měl být stále útočníkem číslo jedna.

„Že je tohle jeho poslední sezona? Já doufám, že ne. Že jen vyhrožuje,“ usmívá se Laštůvka. „Pro Baník je to hodně důležitý hráč. Dokáže strhnout fanoušky i hráče v kabině, mladí se od něj mají co učit,“ dodává brankář.

I s Milanem Barošem dnes v 18:00 Baník rozehraje novou sezonu domácí dohrávkou 1. kola s Jabloncem.

Jak bude Ostrava silná, jak fanoušci a hráči přijmou Daniela Holzera po emotivním návratu ze Sparty či jak se změnila přes léto atmosféra v klubu poté, co se sportovním manažerem Baníku stal Marek Jankulovski? I na to odpovídal Jan Laštůvka.

Podívejte se na loučení ostravského hráče Václava Daňka se stadionem Bazaly: 

Legendární ostravský stadion Bazaly jde k zemi. Podívejte se, jak se s ním loučila klubová legenda Baníku.Video: Adam Sušovský

Reklama

Doporučované