Hlavní obsah

Baroš si za faul a nadávky rozhodčím nezahraje pět zápasů. Stanciu bude Spartě chybět dvě utkání

Foto: ADOLF HORSINKA / MAFRA / Profimedia

Milan Baroš vydržel v zápase proti Slavii na hřišti pouze čtvrthodinu.

Reklama

Disciplinární komise potrestala Milana Baroše zákazem činnosti na pět soutěžních utkání za faul na Tomáše Součka v zápase se Slavií a následné nadávky rozhodčím.

Článek

Kapitán Baníku Ostrava tak vynechá následující čtyři ligová utkání a 4. kolo domácího poháru. Šestatřicetiletý Baroš by tak měl být trenéru Bohumilu Pánikovi k dispozici až na slezské derby proti Opavě. Vedle zákazu činnosti zaplatí Baroš ještě peněžitou pokutu ve výši 150 tisíc korun.

Barošovi přitížilo i to, že podobný zkrat předvedl v lize zhruba před rokem. „Vzhledem k délce a rozsahu hráčova chování po udělení osobního trestu jsme vyhodnotili jeho přečin jako provedený zvlášť hrubým způsobem. Zápis o utkání, zpráva delegáta FAČR a následné informace od rozhodčích tvořily dostatečný podklad pro rozhodnutí disciplinární komise, stejně jako vyjádření samotného hráče při jednání komise. Odezírání výroků z úst jsme neprováděli, to by byla čirá spekulace a my pracujeme jen s fakty. Komise neshledala žádnou polehčující okolnost,“ okomentoval rozhodnutí komise její předseda Richard Baček.

Samotný Baroš se už za své řádění dříve omluvil prostřednictvím klubového webu. „Mrzí mě, jak jsem reagoval, a chtěl bych se rozhodčím Ondřeji Berkovi a Zbyňku Proskemu za svá slova omluvit. Bohužel jsem neudržel emoce plynoucí z náročnosti zápasu a pocitu velké křivdy, s níž jsem se zkrátka v dané chvíli nedokázal vyrovnat.“

Bývalý český reprezentant a nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004 zároveň odmítl, že by chtěl soupeře zranit. „Tomáše Součka jsem zranit nechtěl a ani jsem ho nezranil. To, že jsem se před soubojem díval na něj a ne na míč, plynulo z toho, že jsem věděl, kam asi míč přistane, a chtěl jsem mu jít do těla, aby míč propadl. On bohužel do souboje proti mému předpokladu nakonec nešel, a proto ten zákrok vypadal, jak vypadal,“ pokračoval Baroš.

Disciplinární komise řešila také vyloučení Nicolae Stancia ze Sparty v zápase proti Plzni, kdy v nastaveném čase sestřelil bez míče Davida Limberského. Stanciu dostal za svůj faul stop na dva zápasy.

Rumunský reprezentant si jedno utkání už odpykal v pohárovém zápasu proti Polné. Stanciu tak může nastoupit za Spartu hned po reprezentační přestávce proti Mladé Boleslavi.

Jedno utkání bude stát také záložník Sigmy Olomouc Šimon Falta, který dostal proti Liberci velmi přísnou červenou kartu. „Respektujeme názor Komise rozhodčích FAČR, že měla být udělena jen žlutá karta, ale disciplinární komise musí vycházet ze zápisu o utkání a ze zprávy delegáta FAČR,“ vysvětluje tisková zpráva disciplinární komise.

Reklama

Doporučované