Hlavní obsah

Barrandov koupil dekorace k seriálu Knightfall, věrnou kopii staré Paříže

Foto: ČTK

Kulisy, v nichž se odehrává seriál Knightfall.

Reklama

Rozsáhlou dekoraci a věrnou kopii Paříže 14. století spolu se sídlem rytířů řádu templářů, ve které se natáčel historický seriál Knightfall (Soumrak templářů), odkoupilo filmové studio Barrandov.

Článek

Cenu za dekoraci o rozměrech více než 100 × 150 metrů, jejíž budovy přesahují mnohdy výšku deseti metrů, nesdělil. Když ale dekorace před čtyřmi lety shořela, vyčíslila produkce škodu pro pojišťovnu na 100 milionů korun.

Na dekoraci pracovalo dva měsíce zhruba 150 řemeslníků z odboru barrandovských dekorací. Tento rekordní čas musel být splněn i právě proto, že hotová dekorace zcela vyhořela jediný den před natáčením. Část nově postavené dekorace využil pro své natáčení i seriál Carnival Row s Orlandem Bloomem v hlavní roli.

Obě dvě řady seriálu se na pozemku o rozloze 160 000 metrů čtverečních a v ateliérech barrandovských studií natáčely v letech 2016 až 2018. „Na místě nyní budou drobné úpravy a po jejich dokončení bude dekorace zcela připravena pro další případné domácí a zahraniční produkce. Nesmírně mě těší, že má Barrandov Studio již podruhé svoji stálou dekoraci, která přiláká nové projekty stejně, jako se to dařilo i při odkoupení dekorace z projektu Borgia,“ uvedl Petr Tichý, generální ředitel společnosti Barrandov Studio.

Seriál Knightfall natáčeli v Česku Američané pro History Channel, produkci v Česku zajišťovala společnost Stillking Films. Příběh seriálu se odehrává mezi 13. a 14. stoletím a zachycuje události, které vedly k pronásledování a pádu templářských rytířů.

Seriál patřil k projektům, které v Česku vznikaly díky filmovým pobídkám. Jen produkce druhé řady série Knightfall v ČR utratila přes 800 milionů korun. Zmíněný neoviktoriánský fantasy seriál Carnival Row v hlavních rolích s Orlando Bloomem a Carou Delevingneovou, společný počin amerických společností Amazon Studios a Legendary Television, přinesl do Česka útratu filmařů přes tři miliardy korun, která byla v pobídkách rekordní.

Reklama

Doporučované