Hlavní obsah

Baskytarista skupiny Mandrage našel zalíbení v psích hlavolamech. Vyrábí je ve velkém

Ráno na Seznamu: Michal Faitl ze skupiny Mandrage je velkým milovníkem psů. Vyrábí pro ně hlavolamy.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Inspirací pro něj byl jeho australský vlčák Barnabáš. Od té doby vyvinul sedm druhů zdravotně nezávadných hraček.

Článek

„Když byl nezbedný štěně, tak začal kousat boty a nevěděli jsme, jak ho zabavit. Je to aktivní plemeno. Tak jsem se začal zabývat mentálním vyčerpáním pejska a došel jsem k tomu, že je možnost psy vyčerpat mentálně“, vypráví hudebník o tom, co předcházelo výrobě jeho hlavolamů Doglog pro psy i kočky.

Dnes vyrábí sedm druhů ekologických a zdravotně nezávadných hlavolamů pro domácí mazlíčky a pracuje na osvětě mentálního rozvoje, a to nejen u domácích zvířat. Tyto hlavolamy využívá ZOO Ústí nad Labem nebo Nemocnice na Bulovce během canisterapie.

„U pejsků je to pamlskový hlavolam. To znamená, že pes je prospěchář a za odměnu se snaží udělat cokoliv. Typ výcviku je za odměnu,“ dodává Michal.

Za jak dlouho se váš pes naučí vyřešit hlavolamy s pamlskem? A liší se nějak druh hlavolamů pro mladé a starší psy? To se dozvíte v následujícím videu. Celá reportáž je součástí pořadu Ráno na Seznamu, jenž se vysílá každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované