Hlavní obsah

Batman, švédská vlajka nebo kroje. Fanoušci na fotbalovém MS baví svými kostýmy

Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbaloví fanoušci na světovém šampionátu v Rusku jdou někdy při fandění až za hranice představivosti. Někteří se dokonce oblékají do rozmanitých kostýmů, aby svůj tým podpořili nejen na tribunách, ale i v ulicích ruských měst.

Článek

Fanoušci fotbalových reprezentací z celého světa plní arény napříč Ruskem. Mezi zápasy ale plní i ulice jednotlivých měst. Mnohdy na sobě mají dresy svých týmů. Stále častěji se však oblékají do doopravdy nápaditých kostýmů.

Stejně jako u akcí hokejového týmu jsou i na fotbalovém šampionátu velmi výrazní fanoušci Švédska. Často si pronajímají celé hospody, kde společně zápasy sledují. Od roku 2006 na sobě mají i originální kostýmy. „S nápadem na kostými jsme podle mě přišli na šampionátu v roce 2006. Od té doby se do nich oblékáme na všechny turnaje, kam Švédsko jede," řekl švédský fanoušek, který na sobě nosí kostým selky. A to i s dámskou parukou.

Dalším výrazným Švédem v ulicích Soči je Švéd John. Na sobě má kombinézu s motivem švédské vlajky. A ta mu zakrývá dokonce i celý obličej včetně očí.

Ale fanoušci jiných reprezentací za Švédy rozhodně nezaostávají. Srbové pojali fandění velmi po svém. Národní motivy propojili s komiksovými superhrdiny, jako jsou Superman, Spiderman nebo Batman.

Pro to, proč právě superhrdinové, má srbský fanoušek Vladimir Mitrovic vysvětlení. „Tyhle kostýmy jsme poprvé vyrobili pro šampionát v Německu v roce 2006. Máme tu Batmana, Supermana nebo i Spidermana. Jsou to velcí fanoušci srbského týmu. Dávají nám superschopnosti, takže prostě nemůžeme prohrát,“ popsal.

Autenticky pojali své oblečení i Švýcaři. Na kulturu své země odkazují tradičními kroji, které se nosí v Alpách.

Na první pohled jsou rozeznatelní bezpochyb i Mexičané. Často na sobě mají dresy reprezentace, které dopňují pro Mexiko specifickým doplňkem - sombrérem.

Kromě stadionů je fotbalový šampionát v Rusku velká podívaná i v ulicích.

Reklama

Doporučované