Hlavní obsah

Bavorsko na nohou. Lístky na zápas Bayernu s Dortmundem se prodávají i za 20 tisíc

5 nejhezčích gólů této sezony v podání Bayernu Mnichov.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Bayern Mnichov – Dortmund. Čas konání: sobota v 18:30. Místo konání: Allianz Arena, už dávno beznadějně vyprodaná. Souboj, který může rozhodnout o německém titulu v letošní sezoně.

Článek

Miroslav Klaban přímý přenos Televize Seznam ze zápasu Bayern–Dortmund neuvidí. Jako šéf oficiálního českého a slovenského fanklubu si přímý souboj o titul v Bundeslize nechce nechat osobně ujít a bude v kotli Allianz Areny.

Zájem o lístky je obrovský, dokonce i na utkání Bayern–Liverpool dokázal Klaban sehnat víc vstupenek. Na zápas prvního s druhým má jen jediný.

Jezdíte na každý zápas Bayernu?

Tak na domácí samozřejmě. Ale když je to blíž, tak i jinam, třeba do Norimberku nebo do Berlína. Tam zajedeme. Nemáme opravdu tvrdé jádro, spíš se vždycky najde někdo, kdo řekne „kluci, já teď o víkendu jedu a pošlu fotky“, takže vlastně náš fanklub vždycky nějakého zástupce na zápase má.

Soutěž pro vás

Tipněte správně konečný výsledek zápasu Bayern–Dortmund, tipněte střelce gólů a minutu, v níž padne první branka. Pošlete tento tip e-mailem na adresu sportzpravy@firma.seznam.cz. Vítěz tipovací soutěže dostane podepsaný plakát s portrétem Roberta Lewandowského.

Pravidla: Vítězný tip musí obsahovat správný výsledek zápasu. Pokud takových tipů bude víc, vyhrává ten, kdo správně určí střelce gólů. Pokud i poté nebude možné určit vítěze, vyhrává ten, kdo se nejvíce přiblíží minutě, v níž padne první branka zápasu.

Takže i na zápase roku proti Dortmundu?

Já tam budu. Ale jsou bohužel i případy, kdy se spousta z nás prostě na zápas nedostane. Tak třeba když Bayern hraje vyřazovací část Ligy mistrů. Němce moc základní skupina nezajímá, považují to za samozřejmost, ale od play-off už ano. Ale třeba teď o víkendu se hraje šlágr s Dortmundem a tam se lístek skoro nedá sehnat. Já osobně jsem musel napsat přímo vedení Bayernu a získal jediný, přímo do kotle. Lístky na takovéto zápasy skupují překupníci a pak se pod patnáct, dvacet tisíc korun nedostanete. Je to velká škoda, protože tohle překupnictví poškozuje nejen Bayern, ale hlavně fanoušky. Sám Bayern proti těmto překupníkům aktivně bojuje, ale je to běh na hodně dlouhou trať.

Na kolik vás takový koníček – jezdit na Bayern – za sezonu vyjde?

To není moc drahé. Záleží na tom, v jaké kategorii si koupíte lístek – buď můžete jít do kotle za 15 eur, nebo si koupíte lístek nejlepší kategorie za 70 eur. Když kluci dříve cestovali sami, každý vlastní cestou, vlastní lístky, vlastní auto a cesta, tak je to vyšlo i na pět tisíc. Když si ale teď u Bayernu koupí lístek za 15 eur, plus si domluví cestu s ostatními, dokážou se vejít do 1 200–1 300 korun. Záleží samozřejmě i na tom, kolik jste ochotný utratit na místě. Pivo stojí na Bayernu 5 eur, takže jestli si dáte jedno nebo čtyři, už vám trochu rozdíl udělá.

Jak vlastně funguje váš fanklub, jak jste se dali dohromady?

Začali jsme jezdit každý sám. Ačkoli je Allianz Arena obrovská, narazili jsme tam na sebe. Díky našemu fanklubu se seznámili i lidé, kteří bydlí v Mnichově, ale nevěděli o sobě. Dnes jsou z nich přátelé. To samé třeba kluci z Ostravy. Bydleli kousek od sebe, nevěděli o sobě a teď spolu jezdí z Ostravy na zápasy a kamarádí spolu. Takže se dá říci, že Bayern spojuje lidi, kteří by spolu jinak nikdy nekamarádili – sparťany a slávisty, baníkovce…

Sobotní přímý přenos na Seznamu

Bayern Mnichov – Borussia Dortmund

Kdy: 6. dubna v 18:15

Kde: Televize Seznam

S kým: Moderátor Jiří Hošek uvítá ve studiu Karla Krejčího, kouče reprezentace do 21 let, a Luďka Mádla, fotbalového experta Seznamu, přenos komentují Radek Barkman a Jaromír Bosák

Jaká je Vaše úloha ve fanklubu, jak jste se stal jeho předsedou?

Zeptal jsem se na Bayernu, jak bychom se mohli stát oficiálním fanklubem. Chtěli jsme tam být pod jednou společnou vlajkou našeho fanklubu. A mě napadlo se nechat zaregistrovat. Museli jsme splnit několik podmínek, například minimální počet členů 25 lidí. A pak jsem Bayernu ještě nechal adresu a podepsal jsem jim, že mám zájem zřídit tento fanklub.

Říkal jste, že vás muselo být pro vznik fanklubu alespoň 25 členů. Kolik vás je doopravdy?

Na Facebooku máme 1 800 fanoušků. Oficiální počet opravdu nevíme, každý den se přidávají další a další lidé, což je samozřejmě skvělé. Ano, v podstatě to je tak, že kdo se chce přidat, ten se přidá. Na zápasy nás jezdí okolo tří stovek.

Reklama

Doporučované