Hlavní obsah

Bayern chystá návrat Kahna. A „Franz“ Straka, host bundesligového přenosu Seznamu, už má také nový plán

Podívejte se, co mimo jiné řekl ve studiu Seznamu host přenosu Bayern-Norimberk, tedy bývalý reprezentant František Straka. Na snímku Oliver Kahn, jehož chystaný návrat do Bayernu nyní začala německá média skloňovat ve všech pádech.Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Od 15. září čekal Bayern Mnichov na domácí bundesligovou výhru. V derby s Norimberkem to měl nakonec velmi snadné. Vyhrál 3:0 k velké radosti svého fanouška Františka Straky, který coby host sobotního přenosu Televize Seznam glosoval nejen zápas, ale i trochu komplikovanější podzim bavorského giganta. A čelil též otázce, co chystá on sám.

Článek

František Straka v průběhu své trenérské kariéry vedl mimo jiných obě pražská „S“ a v jednom utkání i českou reprezentaci. Fotbalový světoběžník již má za sebou angažmá v celé řadě zemí, konkrétně v Německu, Rakousku, Řecku, Polsku, Slovensku, ale i v Austrálii, Egyptě a naposledy v Libanonu.

Konkrétnější odpovědi na to, co chystá dál ve své trenérské kariéře, se vyhnul odkazem na to, že se nechá překvapit, s čím přijde jeho agent. Podle zákulisních informací by ale měl být na spadnutí Strakův návrat do egyptské ligy.

Straka už se tak pomalu stává expertem i na arabský fotbal, jeho hlavní fotbalovou vášní ale samozřejmě zůstává německá Bundesliga, kterou sám v dresu Mönchengladbachu a Hansy Rostock hrával.

Coby host sobotního přenosu Televize Seznam z tradičně vyhroceného regionálního derby mezi Bayernem Mnichov a 1. FC Norimberk měl tedy co říct i k dosud nepřesvědčivým ligovým výkonům německého mistra. Podle Straky se vedení klubu nechalo v létě ukolébat dominantní jarní jízdou za titulem a podcenilo příležitost občerstvit kádr. „Už v něm začíná být poměrně dost třicátníků,“ všiml si Straka, který očekává, že se brzy začnou dít změny. Některé jeho názory si můžete pustit ve videu nad tímto textem.

Sobotní derby bylo nakonec vyhrocené jen mezi fanoušky obou táborů, na hřišti hosté prakticky nekladli odpor. Dva góly jim vstřelil Robert Lewandowski, jeden přidal Franck Ribéry. Český fotbalista v norimberských službách Ondřej Petrák přišel na hřiště až jako střídající hráč, podobně jako jeho slovenský kolega Adam Zrelák.

Podívejte se na náš předzápasový rozhovor právě s ním:

Zrelák se v utkání dostal na hřiště až za rozhodnutého stavu.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy, DIGI Sport

Přestože tentokrát Bayern neměl na hřišti problémy, Strakovu předtuchu větších změn potvrzují i čerstvé informace německých médií, že klub chystá velký návrat Olivera Kahna. S tím, že by brankářská legenda mohla za dva roky nahradit v nejužším vedení Karl-Heinze Rummeniggeho, který nyní spolu s Uli Hoenessem diktuje strategii a řízení Bayernu.

K tomu, aby se Kahn mohl objevit až na této klíčové pozici, potřeboval by podle kicker.de přechodné období, aby mohl nejprve ukončit své mediální aktivity experta televize ZDF a pak se zapracovat v Bayernu. Objevily se náznaky, že by se tak mohlo dít v roli sportovního šéfa klubu, kde by mu musel ustoupit Hasan Salihamidžič, jeho někdejší dlouholetý spoluhráč.

Výhra nad Norimberkem umožnila Bayernu užít si v klidu alespoň sobotního vánočního večírku:

„Jsem otevřen naprosto všemu,” naznačil Salihamidžič v interview pro Welt am Sonntag, že věci jsou opravdu v běhu a on je nemíní komplikovat. Sám se v průběhu nepřesvědčivé podzimní části ocitl tak trochu v roli fackovacího panáka, jehož kompetence v současném nastavení klubu jsou značně limitované. Kdyby přišel Kahn, mohlo by se prý uvažovat o tom, že by dostal větší pravomoci, srovnatelné s těmi, jimiž před svým odchodem disponoval Matthias Sammer.

V průběhu sobotního odpoledne to chvíli vypadalo, že by se Bayern mohl dočkat i předčasného vánočního dárku, o který by přitom moc stál. Totiž o bodovou ztrátu lídra tabulky z Dortmundu, který si v hornickém derby musel poradit s vyrovnávacím gólem Schalke z 61. minuty. Jadon Sancho ale vedení vrátil na dortmundskou stranu a devítibodová ztráta Bayernu na lídra se tak po tomto kole nezměnila.

Prvním hostem série fotbalových přenosů z nejlepších evropských lig, který nyní každý víkend nabízí zdarma Televize Seznam, byl u zápasu Arsenal-Tottenham před týdnem Tomáš Rosický. Připomeňte si, co tehdy řekl o Spartě.

Tomáš Rosický má, podobně jako majitel klubu Daniel Křetínský, z podzimních výkonů Sparty těžkou hlavu.Video: Seznam Zprávy

A těšit se už pomalu můžete na příští sobotní večer, kdy vám nabídneme utkání italské ligy FC Turín-Juventus s hvězdným Cristianem Ronaldem.

Reklama

Související témata:

Doporučované