Hlavní obsah

Bayern nemám rád, možná proto mě v Norimberku chtějí, směje se Petrák před bavorským derby

Ondřej Petrák otevřeně přiznává antipatie k Bayernu Mnichov, možná i proto je v Norimberku tak oblíbený.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Televize Seznam odvysílá v sobotu přímý přenos bundesligového utkání Bayern Mnichov – 1. FC Norimberk. A český fotbalista Ondřej Petrák, který působí v Norimberku už od roku 2014, by neměl v zápase chybět. Pražský rodák zažil po příchodu v roce 2014 Bundesligu, v týmu vydržel i čtyři roky ve druhé nejvyšší německé lize a v této sezoně si znovu užívá zápasy proti německé špičce.

Článek

Ondřej Petrák fotbalově vyrostl v pražské Slavii, ale v Česku vydržel jen do dvaadvaceti let. Dnes je střední záložník či stoper o čtyři rok starší a už šestou sezonu nastupuje za Norimberk.

„Skoro v každém rozhovoru říkám, že se v Norimberku cítím jako doma, jsem tady už pět let a vůbec bych se nebránil, kdybych tady zůstal ještě déle,“ říká Petrák, který se letos dočkal pozvánky i do reprezentace. Během zářijového srazu národního týmu ale Petrák do hry nezasáhl.

Za to v letošní bundesligové sezoně má v kádru Michaela Köllnera stálé místo. V dosavadních třinácti kolech německé nejvyšší soutěže chyběl Petrák v základní sestavě Norimberku jen třikrát. „Momentálně si myslím, že mám dobrou pozici v týmu, není to jak v minulých letech, kdy jsem byl jednou nahoře a jednou dole,“ pokračuje univerzál, který odehrál za momentálně patnáctý celek Bundesligy už 120 zápasů.

Kvůli zdravotním problémům Petrák přišel o nedávný zápas proti vedoucí Borussii Dortmund, ale v duelu s Bayernem by neměl chybět. „Bavorské derby je hodně prestižní, protože tady v Norimberku nemá nikdo rád Bayern,“ směje se český fotbalista. „Když jsme postoupili do Bundesligy, tak fanoušci skandovali hodně hesel proti Bayernu, takže si myslím, že ta nenávist je veliká,“ dodává.

Ondřej Petrák by chtěl v Bundeslize odehrát alespoň 100 zápasů:

Před nadcházejícím derby o Bavorsko se Petrák otázce, zda skandoval proti Bayernu společně s fanoušky Norimberku, raději vyhnul. „Popravdě nevím, proč se Bayernu letos nedaří, a ani mě to nezajímá, protože Bayern nemám rád,“ pokračuje s úsměvem defenzivní záložník. „Možná i proto mě tady mají rádi,“ dodává.

Jak patnáctý Norimberk, tak i čtvrtý Bayern potřebuje ve čtrnáctém kole uspět. V poslední dekádě naprosto dominantní Bayern je totiž až čtvrtý s devítibodovým odstupem na vedoucí Dortmund, na druhé straně Norimberk dělí od sestupových pozic pouze lepší skóre. „Věřím, že máme na to, abychom hráli střed tabulky, třeba proti Frankfurtu jsme dostali branku v poslední minutě...,“ uzavírá Petrák.

I na výkon Ondřeje Petráka se budete moci na vlastní oči podívat v sobotu 8. prosince, kdy v 15:15 startuje v Televizi Seznam přímý přenos z utkání Bayern Mnichov – 1. FC Norimberk.

Reklama

Doporučované