Hlavní obsah

Nejlepší v Evropě. Jak beachvolejbalistky Sluková s Hermannovou dobyly Vídeň

Podívejte se na sestřih z finálového zápasu i následných oslav.Video: Red Bull Contentpool, Seznam Zprávy

 

Reklama

Český pár ve finále majoru ve Vídni porazil Brazilky Barbaru a Fernandu po velkém obratu 2:1 na sety.

Článek

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková mají za sebou největší úspěch své tříleté kariéry. V sobotu večer vyhrály major Světového okruhu ve Vídni a staly se tak evropskými jedničkami ve světovém žebříčku. Ve finále porazily brazilský pár Barbara, Fernanda po velkém obratu 10:21, 21:16 a 15:12.

Sluková po turnaji ocenila vídeňské publikum. „Byly jsme na dně (v prvním setu), ale nechtěly jsme se ztrapnit před tak skvělými fanoušky. Je tady díky vám nejlepší atmosféra na beachvolejbale na světě,” řekla zkušenější z české dvojice.

Podívejte se na rozhovor s Barborou Hermannovou

Video: Lucie Hrdličková

„Nemůžu tomu uvěřit, ale teď tady držím vítěznou trofej, takže to bude pravda. Je to úžasné,” řekla Hermannová v rozhovoru na kurtu. Současně poděkovala své parťačce za to, že v zápase přemohla bolest v pravém, smečařském rameni.

České reprezentantky spolu hrají od roku 2015, na žhavém písku v rakouské metropoli zatím získaly dosud nejcennější medaili. Již dříve získaly stříbro a bronz na mistrovství Evropy, ve Světovém okruhu vyhrály turnaj potřetí, ale ve Vídni poprvé ovládly akci nejvyšší kategorie.

Reklama

Doporučované