Hlavní obsah

Beckham v rozpacích, konec politického dinosaura a období létajících aut

Den očima Davida Janeczka.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 12. března vybíral redaktor David Janeczek.

Článek

Alžírský prezident po dvaceti letech končí. Abdelázíz Buteflika se po měsíci protestů rozhodl, že už se popáté nebude ucházet o funkci hlavy státu. Největší protesty v zemi od takzvaného arabského jara z roku 2011 Butefliku přesvědčily, aby odešel do politického důchodu. Dvaaosmdesátiletý prezident severoafrické země totiž už od roku 2013 trpí následky mrtvice.

Vzkříšení v přímém přenosu obletělo svět. Jihoafrický pastor Alph Lukau tak dlouho křičel na ležícího muže v rakvi, až údajného mrtvého vzkřísil. Jihoafrické pohřební ústavy nyní pastora žalují, protože je podle nich oklamal, aby dodal svému představení na důvěryhodnosti.

Blíží se doba létajících aut? Na autosalonu ve švýcarské Ženevě představila společnost Goodyear koncept pneumatik budoucnosti, díky kterým by už pro řidiče nebyla žádná kolona či rozbitá dálnice problémem.

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Ne tak ale, když se s nimi přijde v březnu. Na vlastní kůži to pocítil osmadvacetiletý řidič z americké Pensylvánie, kterého o tři roky mladší spolujezdec začal škrtit poté, co si broukal vánoční koledy.

Britský komik si vystřelil z fotbalové legendy. Populární James Corden využil toho, že David Beckham ještě neviděl verzi sochy, kterou jeho bývalý klub Los Angeles Galaxy už brzy představí. Corden se svým týmem tedy představil Beckhamovi sochu, která podle jeho slov není až tak lichotivá, o čemž vypovídá i Beckhamova reakce.

Reklama

Doporučované