Hlavní obsah

Bednář po konci kariéry zůstává u hokeje, stal se novým sportovním manažerem Hradce

Jaroslav Bednář se stane sportovním manažerem Hradce Králové.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V neděli ukončil aktivní hráčskou kariéru. Už je ale jasné, že Jaroslav Bednář bude v Mountfieldu HK pokračovat. Zapojí se do managementu klubu jako sportovní manažer.

Článek

Přání zůstat u hokeje vyjádřil jednačtyřicetiletý Jaroslav Bednář bezprostředně po ukončení hráčské kariéry. Podle svých slov bylo na vedení Mountfieldu HK, zda přijde impuls k vzájemné spolupráci. Ten přišel a Bednář se do managementu klubu zapojí jako sportovní manažer.

Jeho úkolem bude společně s generálním manažerem Alešem Kmoníčkem sestavit kádr pro nadcházející sezonu. Začít budou muset od trenérů. Současnému hlavnímu kouči Václavu Sýkorovi končí smlouva. Už v tuto chvíli se ale spekuluje o několika nástupcích na jeho pozici, například o Vladimíru Růžičkovi či trenérovi ze zahraničí.

Hradec bude muset doplňovat i v řadách hráčů. Už v průběhu letošní play-off se mluvilo o tom, že Bedřich Köhler, který doposud plnil roli asistenta kapitána, odejde s největší pravděpodobností do Komety Brno. Smlouvy končí i dalším hráčům, například Jiřímu Šimánkovi, Martinu Pláňkovi nebo slovinskému obránci Blaži Gregorcovi.

Královéhradecký Mountfield bude bez pochyb chtít do příští sezony vstoupit minimálně tak silný jako letos. Jaroslav Bednář, ještě coby kapitán, dovedl svůj tým do semifinále. Tam Východočeši podlehli Ocelářům z Třince 2:4 na zápasy. Příští sezonu začnou Hradečtí s novým kapitánem. V této pozici by Bednář viděl nejraději trojnásobného extraligového šampiona Petra Koukala.

Reklama

Doporučované