Hlavní obsah

Během teroristického útoku bylo zabito 18 členů jedné rodiny. Tragédie doléhá na příbuzné i po letech

Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

V roce 2013 došlo na tržišti v pákistánském Péšaváru k bombovému útoku – a to ve chvíli, kdy tam probíhala svatební hostina. Během útoku zemřelo osmnáct členů jedné rodiny.

Článek

„Oslavovali jsme uvnitř v autě a zpívali přitom písně. Říkali jsme si, že půjdeme a pozveme další lidi na svatbu,” říká jeden z přítomných, který útok přežil.

V Péšaváru jsou už mnoho let teroristické útoky na denním pořádku. Většina z nich je zaměřená na školy, šíitské mešity, kostely a také na místa, jako jsou třeba bazary. Představitelé města obvinili z útoku Tálibán, i když ten se k němu nepřihlásil. Útok zničil životy i těm, kteří přežili.

„Byla to oslava mé svatby,” říká Dilraj. Byl jsem tehdy tak šťastný. „Opustil jsem pak práci, normální život. Nemohl jsem pracovat kvůli smutku, který stále cítím.”

Dilraj se soustředí na to, aby si znovu uspořádal svůj život. On a jeho snoubenka se nakonec přece jen vzali.

„Trpěl jsem smutkem. Ale od té chvíle, co jsem se oženil, mně má žena přinesla štěstí. Teď mám dceru. Hraju si s ní každý den. Pomáhá mi zapomenout,” dodává Dilraj.

Celý smutný příběh této pákistánské rodiny můžete vidět ve videu výše.

Podrobnosti v reportáži, která je součástí pořadu Svět bez obalu. Ten můžete sledovat v premiéře na TV Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Doporučované