Hlavní obsah

Belgičané obvinili Brahima T. Podílel se na loňských útocích v Bruselu

Belgičan Brahim T. byl obviněný z účasti na teroristickém útoku.

 

Reklama

Belgický soud obvinil dalšího muže spojeného s útoky v Bruselu 22. března loňského roku. Jakou konkrétní roli v útocích na letiště a stanici metra Brahim T. hrál, však prokuratura nezveřejnila.

Článek

V Belgii obvinili v souvislosti s loňským teroristickým útokem v Bruselu dalšího muže. Devětatřicetiletého Belgičana Brahima T. viní z členství v teroristické organizaci a podílu na vraždě s teroristickým motivem, sdělila dnes federální prokuratura. Jakou roli v atentátu, při kterém zahynulo 32 lidí, přesně sehrál, není ale jasné.

Brahima T. úřady obvinily z „podílu na aktivitách teroristické skupiny, vraždy v souvislosti s terorismem a pokusu o vraždu v souvislosti s terorismem”. V případu je považován za pachatele, spolupachatele i komplice. Bližší informace prokuratura vzhledem k dalšímu vyšetřování nesdělila.

Loni 22. března zavraždili sebevražední atentátníci na bruselském letiště Zaventem a ve stanici metra Maalbeek 32 lidí. V Belgii od atentátů v Paříži z 13. listopadu 2015, při kterých zahynulo 130 lidí, platí třetí ze čtyř stupňů ohrožení terorismem. Atentát je tedy „možný a pravděpodobný”.

Reklama

Související témata:

Doporučované