Hlavní obsah

Bělorusko zakázalo dovoz výrobků Škoda Auto nebo Nivea

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Běloruská vláda zakázala dovoz výrobků automobilky Škoda Auto, německé firmy Liqui Moly, která prodává motorové oleje, a společnosti Beiersdorf, vlastníka řady kosmetických značek včetně Nivey. Jde o odpověď na „nepřátelské akce“.

Článek

Bělorusko zakázalo dovoz a prodej zboží od společnosti Škoda Auto, německé firmy Liqui Moly, která se specializuje na motorové oleje, a společnosti Beiersdorf, která má ve svém portfoliu značku Nivea či Labello. Informovala o tom agentura Belta.

Běloruská vláda krok odůvodnila potřebou „ochránit národní zájmy, s přihlédnutím na nepřátelské činy vůči běloruským lidem“. Belta uvádí, že zákaz dovozu se nevztahuje na zboží, které si do země dovezou občané pro svou vlastní potřebu.

Automobilka Škoda Auto v lednu oznámila, že nebude sponzorovat mistrovství světa v hokeji, pokud se turnaj uskuteční v Bělorusku. „Důsledně dodržujeme, chráníme a prosazujeme všechny předpisy, které ochraňují lidská práva jako celosvětovou základní a všeobecnou potřebu. Z tohoto důvodu Škoda Auto odstoupí z pozice sponzora mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2021,“ okomentoval tehdy rozhodnutí pro ČTK vedoucí komunikace podniku Škoda Auto Tomáš Kotera.

Podporovat mistrovství v Bělorusku odmítly i firma Liqui Moly a výrobce kosmetiky Nivea, informoval server Meduza.

Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF) turnaj nakonec přesunula do Lotyšska. Organizace uvedla, že tak učinila kvůli „problémům s bezpečností, které jsou mimo její kontrolu“.

Reklama

Doporučované