Hlavní obsah

Benátky nad Jizerou mají opravené koupaliště, otevření se plánuje na 1. června

Ilustrační snímek.

Reklama

Benátky nad Jizerou na Mladoboleslavsku mají opravený areál venkovního koupaliště. Hlavní část prací se uskutečnila v loňském roce, letos na jaře se dokončovaly detaily.

Článek

Radnice za rekonstrukci zaplatila ze svého rozpočtu 60 milionů korun. Slavnostní otevření se plánuje na úterý 1. června.

Původní koupaliště bylo podle starosty Karla Bendla (ODS) silně zastaralé. „Technologie byla hodně zastaralá, rok co rok jsme měli obtíže technického rázu. Útočila na nás také hygiena,“ řekl Bendl. Původně byl v areálu jeden plavecký bazén a malé brouzdaliště pro děti. Služby zde zajišťoval malý kiosek, kde se zároveň prodávaly vstupenky.

V opraveném areálu naleznou návštěvníci kromě plaveckého bazénu o délce 25 metrů s plaveckými drahami také wellness, vodní proudy nebo vířivky. Vznikl i bazén pro děti, kde budou mít k dispozici řadu herních prvků. Úpravou areálu vzniklo více ploch pro slunění. Postavený je nový kiosek s nerezovým vybavením. Vstupenky budou nově elektronické, návštěvníci si na náramek, který dostanou na zápěstí, nahrají potřebnou hotovost, náramkem pak budou platit třeba za občerstvení.

Areál je vybavený solárními panely, které slouží k dohřívání vody. Výkon postačí na zvýšení teploty bazénu až na 27 stupňů Celsia. „Díky tomu bude areál moci sloužit delší dobu v roce,“ uvedl starosta. Nové jsou také šatny, převlékárny nebo sprchy.

Do budoucna plánuje město druhou etapu, při které by se mělo koupaliště propojit se sousedním zimním stadionem, vznikl by tak ucelený areál. Na druhou etapu ale město potřebuje dalších minimálně 60 milionů korun.

Reklama

Doporučované