Hlavní obsah

Benefiční jízda na koloběžkách podpoří Mobilní hospic Strom života

Ilustrační foto.

Reklama

Z Valašských Klobouk na Zlínsku vyrazí dvojice mladých lidí na koloběžkách na benefiční jízdu na podporu Mobilního hospice Strom života.

Článek

„Dobročinná akce nazvaná "Jedou jako o život“ odstartuje 9. srpna. Mladá dvojice Bára a Honza během šesti dnů propojí svou jízdou na koloběžkách všechny pobočky Mobilního hospice Strom života ve třech moravských krajích," sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Na trasu dlouhou 442 kilometrů je od kloboucké radnice doprovodí zdejší sportovci z týmů Běhatlon a Zvonek sport a také mistr republiky ve 24hodinovém i 12hodinovém cyklistickém závodě a držitel předních příček na zahraničních cyklistických podnicích i ultramaratonu Michal Láník,“ uvedla mluvčí.

Smyslem jízdy je informovat veřejnost o paliativní péči, kterou hospic poskytuje nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám. „Díky této službě mohou pacienti trávit své poslední dny doma v kruhu nejbližších. Hospic má základnu také ve Valašských Kloboukách, které mají tu čest stát se prvním a startovním bodem dobročinné jízdy. Odsud se účastníci vypraví do Brumova-Bylnice a poté dále do Kroměříže, Přerova, Nového Jičína, Havířova, Čeladné až do Rožnova pod Radhoštěm,“ uvedla starostka Valašských Klobouk Eliška Olšáková (nez.). Lidé mohou podpořit sportovce nejen na startu, mohou absolvovat také část trasy.

Lidé se o fungování hospice dozvědí již před startem z Valašských Klobouk. „Vycházíme z přání a individuálních potřeb pacienta a klademe důraz na tlumení bolesti, kvalitu života nemocného v posledních dnech a na nenahraditelnost rodiny a přátel. Náš tým tvoří lékaři, zdravotní sestry, sociální pracovníci, psychoterapeuti, pastorační pracovníci, odlehčovací asistenti a další, kteří poskytují služby klientům a jejich rodinám v domácím prostředí,“ uvedla koordinátorka Stromu života Markéta Blinková.

Reklama

Doporučované