Hlavní obsah

Benefiční koncert hvězd v Manchesteru vydělal 300 milionů korun pro oběti útoku

Na koncertu vystoupila Ariana Grandeová, Miley Cyrusová nebo Justin Bieber.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Benefiční koncert jako vyjádření podpory obětem a pozůstalým teroristického útoku v Manchesteru vydělal 300 milionů korun. Vstupenky se vyprodaly během dvaceti minut.

Článek

V Manchesteru se v neděli uskutečnil benefiční koncert pro oběti nedávného teroristického útoku.

Na fotbalovém stadionu Old Trafford, kde ke svým domácím zápasům nastupuje klub Manchester United, se sešla celá plejáda známých zpěváků. Ti vyjádřili podporu obětem a pozůstalým teroristického útoku z konce května, kdy se na koncertu Ariany Grande odpálil sebevražedný atentátník. Útok si tehdy vyžádal 22 obětí včetně malých dětí.

Na tříhodinové akci vystoupili kromě Grande také zpěváci Robbie Williams, Justin Bieber či Pharell Williams, zpěvačky Miley Cyrus nebo Katy Perry a hudební skupiny Coldplay či Black Eyed Peas.

60 tisíc vstupenek se vyprodalo za pouhých 20 minut. Výtěžek z koncertu putuje do nadačního fondu We Love Manchester, který spravuje britský Červený kříž.

Tříhodinový koncert vydělal přes 10 milionů liber, v přepočtu asi 300 milionů korun. Celou akci přenášely kamery živě a zdarma na facebookovém profilu Ariany Grande. Vidělo jej přes 60 milionů lidí.

Reklama

Doporučované