Hlavní obsah

Berete karty? Ne? Začněte! Zvýšíte tak tržby a získáte nové zákazníky

Foto: Shutterstock.com, Shutterstock.com

Vstupenka do světa snadného digitálního nakupování

Reklama

aktualizováno •

Máme za sebou složité covidové období, které sice zablokovalo mnohé aktivity, ale na druhé straně poskytlo prostor k bouřlivému rozvoji on-line nákupů a digitálních plateb.

Článek

On-line nákupy rostly o desítky procent. To jen potvrdilo oblibu Čechů nakupovat na e-shopech. Jakkoli se snažíme v mnohém vrátit zpět k normálu, digitálních plateb se už vzdát nechceme. Představují totiž pohodlný a maximálně bezpečný způsob placení.

Stejně jako spotřebitelé využívají digitální platbu v co největší míře, očekávají také od obchodníků, že budou na jejich požadavky připraveni. Poptávka po bezkontaktních platbách ovšem roste i v kamenných obchodech a podnikatelé zaznamenali od začátku pandemie výrazný úbytek plateb v hotovosti. Co to pro ně znamená?

Česko platí kartou

Především nutnost být plně připraven a vybaven pro digitální platby. Právě pro obchodníky je v běhu projekt nazvaný Česko platí kartou, v jehož rámci jednotlivé banky nabízejí své služby pro přijímání karet na internetu. Významným partnerem projektu, do kterého se od začátku roku zapojily již tisíce obchodníků, je ČSOB, jejíž zkušenosti z oblasti digitálních plateb a e-commerce patří k největším na tuzemském trhu. Z toho důvodu má technologicky i finančně dostupné řešení pro všechny.

Foto: Mastercard

Chytré řešení pro zvýšení tržeb e-shopu platební brána ČSOB

Pokud jste podnikatelé a řešíte stejný problém, pak přichází ČSOB se svou nabídkou komplexních služeb. Pořízením platební brány ČSOB usnadníte zákazníkům nákup v e-shopu a zároveň zvýšíte jeho důvěryhodnost. Rovněž posílíte loajalitu zákazníků a tím je motivujete k dalším nákupům. Implementací platební brány získáte také nové zákazníky a v konečném důsledku vám celý proces může přinést podstatné zvýšení tržeb. Implementaci platební brány si můžete vyzkoušet na půl roku zdarma, včetně aktivace a měsíčního paušálu. Využít ji mohou nejen obchodníci a živnostníci, ale také samosprávy či příspěvkové organizace.

Foto: Mastercard

Přijímání platebních karet je snazší než kdy předtím

Výhody platební brány od ČSOB

Platební brána ČSOB akceptuje karty Mastercard a řadu dalších značek včetně stravenkových karet. Umožňuje také jejich uložení, kdy zákazník už nemusí ručně zadávat číslo karty a platnost, zadává pouze CVC a 3D Secure autentizaci. Brána umožňuje i tzv. platbu na klik, opakovanou platbu uloženou kartou bez zadávání CVC kódu a 3D Secure autentizace. Výhodou je rovněž multi currency, tedy přímá akceptace plateb v cizích měnách (EUR, USD, GBP, PLN, HUF, NOK, SEK, RON).

Velkou výhodou služby je, že peníze jsou na účtu ČSOB či Poštovní spořitelny připsány v průběhu následujícího pracovního dne. Samozřejmostí pro vaše zákazníky je možnost platby mobilní peněženkou Apple Pay nebo mallpay – odloženou platbou až o 14 dní.
Michaela Lhotková, vrchní ředitelka a členka představenstva ČSOB.

Platba na míru

Nově mohou podnikatelé od svých zákazníků přijímat platby kartou on-line, bez nutnosti vlastnění e-shopu. Umožňuje to další služba ČSOB v oblasti digitálních plateb – Platba na míru. Pro zákazníky to znamená zjednodušení plateb. Pošlete jim pouze odkaz na platební bránu, ve které mohou okamžitě a jednoduše zaplatit. Ať už si vyberou platbu kartou nebo online úhradu z účtu, o zaplacení se dozvíte ihned.

Výhody služby Platba na míru:

· Zbavíte se složitého vypisování platebních instrukcí do e-mailu.

· Už žádné chyby při ručním vystavování údajů k platbě.

· Zjednodušení platby od zákazníků – nehrozí riziko chyby při přepisování údajů.

· Zasíláte pouze jeden jediný link.

· Lze zaplatit pouze jednou – nehrozí, že by zákazník omylem platil vícekrát.

· Službu nemusíte integrovat do e-shopu, protože platební linky generujete v bezplatné webové aplikaci POS Merchant.

Pro více detailů navštivte: www.csob.cz/platebnibrana-akce.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované