Hlavní obsah

Berlín v obležení. Obamovu bezpečnost hlídají tisíce policistů

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Pět tisíc policistů v Berlíně dohlíží na bezpečnost amerického prezidenta (video: Barbora Kalátová).

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Barack Obama se sejde s Angelou Merkelovou, jeho bezpečnost zajišťuje pět tisíc policistů včetně obrněných transportérů.

Článek

Nejvyšší stupeň bezpečnostního opatření platí v Berlíně, policisty tu potkáte na každém kroku. Ve městě se jich nachází kolem pěti tisíc, nechybí ani obrněné transportéry, vrtulníky a policejní lodě.

Všichni střeží bezpečnost amerického prezidenta Baracka Obamy, který se má dnes jako prezident naposledy setkat s německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Nejvíce hlídaná je oblast kolem hotelu Adlon, kde se americký prezident ubytoval. Hotel se nachází v blízkosti turisty vyhledávané Braniborské brány, dnes se k ní ale nedostanou. Policie sem pustí pouze ty, kdo zde pracují nebo bydlí.

Obamovu bezpečnost zaručuje i jeho 185 metrů čtverečních velké prezidentské apartmá, které je vybaveno speciálními bezpečnostními prvky včetně neprůstřelných oken.

Merkelová Obamu přijme v budově kancléřství, i tato oblast je tedy pečlivě hlídána. Policisté v jejím okolí kontrolovali i kanály a pilíře mostů přes řeku Sprévu.

Tato opatření budou platit do zítřka. Zítra totiž Obamu ještě čeká schůzka s představiteli Francie, Španělska, Itálie a Velké Británie v rámci jeho poslední evropské návštěvy coby amerického prezidenta. V lednu ho v Oválné pracovně vystřídá Donald Trump.

Reklama

Doporučované