Hlavní obsah

Berlínská policie vyšetřuje kanibalismus, podezřelým je učitel matematiky

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Berlínská policie zatkla 41letého učitele podezřelého ze sexuálně motivované vraždy a kanibalismu. Informovala o tom britská stanice BBC.

Článek

Policie v Berlíně zadržela učitele matematiky a chemie, který je podezřelý ze sexuálně motivované vraždy a kanibalismu. Stalo se tak poté, co byly v parku na severu Berlína nalezeny kosti jeho oběti. Tým soudních znalců zjistil, že pozůstatky patří 44letému muži, který před dvěma měsíci zmizel.

Německý mechanik Stefan T. krátce před půlnocí 5. září opustil svůj byt, domů se nevrátil, a tak ho sousedé nahlásili jako nezvěstného. Později se ukázalo, že se pravděpodobně stal obětí kanibala. Podle BBC podezřelý Stefan M. se již dříve zajímal o kanibalismus a byl součástí různých skupin a chatů na internetu věnovaných tomuto tématu. Jak uvádí média, útočník svoji oběť dobře znal, dříve mezi sebou komunikovali online. Policie ale nepředpokládá, že by oběť s „procedurou“ souhlasila. Neexistují o tom žádné důkazy, uvedl v pátek mluvčí berlínské prokuratury Martin Steltner.

Služební psi přivedli policii do bytu podezřelého poblíž místa, kde byly nalezeny kosti. Jedna z nich byla „zcela bez masa“, existují ale i ​​další příznaky napovídající, že se Stefan T. stal obětí kanibala“, píší německá média. Podle listu BZ v bytě podezřelého byly nalezeny pily a stopy lidské krve. V pracovně učitele policie objevila také mrazničku určenou pro skladování krve a ve sklepě našla ruční vozík a pilu na kosti. Na stopu podezřelého se vyšetřovatelé dostali pomocí taxikáře, který jim poskytl informace o místě, kde pohřešovanou osobu viděl naposledy.

To, že by učitel matematiky a chemie z berlínské školy vedl takový dvojitý život, je pro mnohé nepochopitelné, informuje list BZ. Představitelé německého odboru pro vzdělávání, mládež a rodinu říkají, že jsou zprávou o incidentu velmi znepokojeni.

Foto: Profimedia.cz

Armin Meiwes.

K podobné vraždě došlo v Berlíně v roce 2001, kdy Armin Meiwes zabil a snědl Bernda Brandese, který se snědením souhlasil. „Hledám dobře stavěného osmnáctiletého až třicetiletého muže na porážku,“ napsal tehdy Meiwes v inzerátu na internetové stránce Canibal Cafe, určenou pro ty, kteří chtějí ochutnat lidské maso nebo být snědeni. A tak se seznámil s Berndem Brandesem. Podle policie Meiwes svou oběť zabil pro vlastní sexuální potěšení, píše BBC. Celou vraždu přitom natáčel na video. V roce 2006 byl odsouzen k doživotnímu vězení.

Foto: Profimedia.cz

Detlev Guenzel.

Podobný příběh vyšetřovala policie i v listopadu 2013, kdy za mřížemi skončil bývalý policista Detlev Guenzel. Ten zabil a zřejmě i snědl člověka, který si přál zemřít. S obětí, mužem polského původu, se také seznámil na internetu. Za vraždu byl odsouzen k osmi letům a šesti měsícům vězení.

Reklama

Doporučované